

De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twaalf jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 25% nieuw.
|DEGUSTATIEKAART|
Kleur
Goudkleurig mahonie. Helder en briljant, heldere meniscus, fijne benen.
Neus
Intens, complex, met hints van gebrande koffie, van gekonfijte appels en vanille. De aroma's van appel ontwikkelen zich geleidelijk om dominant te worden.
Smaak
Zoet, lichte bitterheid, intens en rond, goed gebouwd en fruitig. Goede concentratie.
Datasheet
Specifieke referenties
El Dorado 12 is een blend van speciaal geselecteerde, gerijpte rums. De jongste rum in de blend is minstens 12 jaar oud, het is een combinatie van de Enmore and Diamond Coffey stills and de Port Mourant double wooden pot still, ze werden in een perfecte balans samengebracht en rijpten in ex-bourbon eiken vaten.
Ontspan met de unieke smaken van sappige Clementines uit Italië, handgeplukte Italiaanse jeneverbes, een vleugje Pancalieri munt en andere lokale botanische middelen.
Deze rijkelijk bewerkte rum heeft ten minste 21 jaar in eikenhouten vaten gelegen en is daarna kunstig geblend, zodat u ervan kunt genieten.