Dupont Calvados Fine

De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.

|DEGUSTATIEKAART|
Oog
Goudgeel. Duidelijk en helder.
Neus
Fijn, complex, zeer intens. Aroma's van appel, peer, vanille, citrusvruchten met hints van kreupelhout.
Smaak
Rond en fris. Fruitig, vanille en gedroogd fruit. Het geheel is gesmolten en van goede intensiteit.

CAL026

Datasheet

Land
Frankrijk
Volume
0.7
Merk
Dupont
Alcoholgraad
40°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.