Balblair 2006 Single Cask 452

Het is onze hands-on aanpak die onze whisky zijn onderscheidende smaak en karakter geeft, en door onze vaten in traditionele, aarden vloeren met stuwhout magazijnen te stouwen, zorgen we voor een perfecte omgeving voor een langzame en zachte rijping. Dit vat vertegenwoordigt de fijnste en meest exclusieve uitdrukking van Balblair; elk met de hand geselecteerd single cask vertoont onmiskenbaar de Balblair stijl, maar met subtiele nuances van smaak die het echt uniek maakt.

Zelden vind je een distilleerderij in een schilderachtigere en ongerepter omgeving dan Balblair. De distilleerderij ligt aan de oevers van de prachtige Dornoch Firth, in de ruige schaduw van de Struie Hill. Balblair, de oudste nog in bedrijf zijnde distilleerderij in het hart van de Schotse Hooglanden, werd in 1790 opgericht.

Op de drempel van de distilleerderij staat de oude steen van de clach biorach. Deze steen, die al meer dan 4000 jaar een herkenningspunt is, werd gebruikt als verzamelplaats door het oude volk van de Picts. Zij graveerden er hun intrigerende Z-Rod symbool in, dat staat voor het verstrijken van de tijd. Dit unieke symbool inspireert onze verpakkingen en weerspiegelt onze toewijding aan vakmanschap, wij geloven in kwaliteit boven alles.

Het is onze hands-on aanpak die onze whisky zijn onderscheidende smaak en karakter geeft, en door onze vaten in traditionele, aarden vloeren met stuwhout magazijnen te stouwen, zorgen we voor een perfecte omgeving voor een langzame en zachte rijping.

Dit vat vertegenwoordigt de fijnste en meest exclusieve uitdrukking van Balblair; elk met de hand geselecteerd single cask vertoont onmiskenbaar de Balblair stijl, maar met subtiele nuances van smaak die het echt uniek maakt.

|DEGUSTATIEKAART|

Kleur
Licht goud.

Neus
Hints van vanille met zoete toffee, honing en tropisch fruit aroma's.

Mond
Delicate, gekruide smaken met tonen van groene appel, romige chocolade en een hint van gezouten karamel.

Afdronk
Rijk en zoet met subtiele, verwarmende specerijen.

MH3135

Datasheet

Land
Schotland
Leeftijd
15Y
Volume
0.7
Merk
Balblair
Alcoholgraad
52.9°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.