Speyside

Actieve filters

GlenAllachie 10 Y Port Wood Finish

De GlenAllachie Wood Finish-serie bestaat uit kenmerkende expressies van onze beste single malts. Onze Master Distiller, Billy Walker, werkt met nicheproducenten van over de hele wereld en verzamelt kleine batches uitstekende vaten die de GlenAllachie-spirit zullen aanvullen.
Deze prachtige robijnrode malt heeft meer dan acht jaar gerijpt in American Oak Barrels. Het werd vervolgens opnieuw gestapeld in vintage, premium Ruby Port Wood Pipes die de smaakdiepte en complexiteit ontwikkelden en levendige fruitsmaken toevoegden. Regelmatige controle zorgt ervoor dat we de perfecte balans tussen hout- en whisky-invloed bereiken met behoud van de eigenschappen.

GlenAllachie 11 Y Port Finish

Nog een prachtige cask finished single malt van GlenAllachie! Deze expressie hier heeft zijn eerste negen jaar in Amerikaanse eiken vaten doorgebracht voordat hij opnieuw werd gerrackt in robijnrode Port pijpen, dus je kunt een flinke dosis chocolade en rood steenfruit verwachten in deze whisky.

GlenAllachie 12 Y PX Finish

Deze glorieuze, rijke mahoniehouten malt heeft meer dan tien jaar gerijpt in Amerikaanse eiken vaten. Verdere rijping in rijkelijk gekruide Pedro Ximenez Puncheons verrijkt de smaak, waardoor een zoetere, fruitigere whisky ontstaat. De vaten worden regelmatig gecontroleerd om de perfecte balans tussen onze single malt en deze weelderige dessert sherry te garanderen. Natuurlijke kleur, ongefilterd en gebotteld op 48%.

GlenAllachie 18 Y

Zorgvuldig geselecteerd door Billy Walker.
Jaarlijkse beschikbaarheid : 1000 vaten wereldwijd, gerijpt in Pedro Ximenez, Oloroso, Virgin eiken vaten in Speyside, non-chill filtered, geen toegevoegde kleurstoffen.

GlenAllachie 1990 - Cask 1470 - 53.5 %

Een single cask botteling van GlenAllachie, onderdeel van de eerste bundel single casks die eind 2018 door de distilleerderij in Speyside is uitgebracht. Deze is 28 jaar gerijpt in een bourbonvat, van februari 1990 tot oktober 2018. Er werden slechts 122 flessen geproduceerd.

GlenAllachie 2008 Virgin Oak Single Cask 469 PS - 57.3%

Glenallachie 2008 Virgin Oak Single Cask Whisky die recht uit het vat de fles in gegaan zonder enige verdunning of bijkleuring. Er zijn maar 270 met de hand genummerde flessen van beschikbaar.. Na 11 jaar had de whisky een alcoholgehalte van 57,3%. De rijping gebeurde in een nieuw eiken vat met nummer 469. Dit is een unieke expressie die perfect enkele druppels water kan hebben om zich volledig te geven.

GlenAllachie 9 Y Rye Finish

Deze prachtige gouden mout werd gebotteld op 48% en rijpte in eersteklas Amerikaanse eiken vaten alvorens te worden overgeheveld naar Kentucky rogge vaten. De verschillende graden van roosteren en verkolen in deze vaten, gecombineerd met de rijping van de rogge, geven een rijke, kruidige toets aan de klassieke GlenAllachie stijl.

Old Ballantruan 15 Y

Hoewel de Tomintoul distilleerderij bekend staat om zijn relaxte expressie (die de bijnaam "the gentle dram" verdient), produceert het ook een lijn van zwaar-geturfde whisky's uitgebracht onder de Old Ballantruan naam. Deze expressie, die medio 2018 werd gelanceerd, bevat rokerige whisky die ten minste 15 jaar heeft gerijpt voordat hij werd gebotteld op 50% ABV.