El Salvador

Actieve filters

Cihuatan 12 Y Solera

Dit is een royale rum in al zijn facetten. Nog voor de fles open gaat trekt ze reeds onze aandacht met haar mahonie-kleur en koperrode toetsen. Vanaf dat moment worden we uitgenodigd om te luisteren naar Cihuatan’s verhaal. Wanneer de rum geserveerd wordt ruiken we de aroma’s van de bourbon-vaten waarin deze rum gedurende 12 jaar rijpte.

Cihuatan 15 years Single Cask Premium Spirits

Inspired by this groundbreaking spirit, Gabriela Ayala our Master Blender, lovingly scoured through cihuatan’s inaugural reserves and handpicked 15 exceptional 15 year old barrels, each of them yielding no more than 238 historic bottles. Together, they’re an enticing exploration into the kaleidoscope of nuances that can be achieved when the graces of the Cihuatan Valley meet with our team’s curiosity and technical prowess. To honor and preserve this unique essence, this bespoke edition has been bottled at barrel strength. An experience of all senses, each bottle has been exclusively selected to surprise and delight.

Cihuatan Indigo 8 Y - Rum El Salvador

Hier is een nieuwe jaargang van Cihuatan, het jonge merk dat El Salvador in de zeer selecte kring van rumgebieden heeft gebracht! Zijn naam: Indigo. Een kleur die deel uitmaakt van het beroemde "Maya-blauw", een prachtige kleur die terug te vinden is in de fresco's van de tempels die in de jungle begraven liggen. Het merk Cihuatan is een eerbetoon aan de Maya-cultuur, die een integrerend deel uitmaakt van de geschiedenis van El Salvador. De iconografie is terug te vinden op de etiketten die de flessen sieren, zoals deze. Deze cuvée, gerijpt in Amerikaanse eiken vaten met Bourbon, is een blend van verschillende jaargangen die minimaal 8 jaar gerijpt zijn. De nadruk ligt op authenticiteit: er zijn geen additieven gebruikt om het algemene resultaat te wijzigen.

Cihuatan Sahumerio

Cihuatan Sahumerio is een ‘limited edition’ rum gemaakt als een viering van de liefde. Volgens de Maya-cultuur was vuur het symbool van liefde en was de arendsgodin Chantico de beschermer ervan. Zo zou elk liefdevol huis zo een ‘Sahumerio’ behouden, een heilig vat voor vuur. Deze Sahumerio’s zouden dan dag en nacht branden ter ere van de liefde.

Cihuatan Xaman XO

Cihuatán Xaman is een extra-oude rum op unieke wijze afgewerkt in Maya Ceiba ter ere van Xaman, de Mayagod van de Poolster en beschermer van de Cihuatán vallei. Gabriela Ayala, Cihuatán's Master Blender, selecteerde speciaal het hout van de Maya Ceiba boom voor zijn verleidelijke profiel.