Deze uitzonderlijke whisky wordt exclusief gemaakt van gemoute gerst die wordt verbouwd op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De langzame dubbele distillatie, die het contact met koper optimaliseert, geeft een opmerkelijke zachtheid. Een mix van whisky's gerijpt in bourbon- en sherryvaten biedt een verfijnde en complexe ervaring.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Zijdezacht en fruitig - Zwarte bes, druif, cacao, gekarameliseerde peer.
SMAAK: Complex en rijk - Zwarte Woud, kaneel, kersen, chocolademandelen.
AFDRONK: Lang en zacht.
Datasheet
Specifieke referenties
Gerijpt in Californische rode wijnvaten en ex-bourbonvaten, is Bladnoch Samsara Single Malt sappig, vol en geurig, met een rijk en aanhoudend hart.
De Cañero Sauternes rumvat-afwerking wordt dubbel gerijpt na het mengen in witte eikenhouten vaten die worden gebruikt om zoete wijn uit de Sauternes-regio in Frankrijk te rijpen. Na ongeveer 9 maanden in deze vaten doorgebracht te hebben, mengt de rum zijn karakter met de zoete tonen van de Sauternes-wijn, waardoor het een zeer drinkbare spirit wordt, gewaardeerd door zowel nieuwkomers als kenners.
Gerijpt in een unieke combinatie van 1st fill Bourbon en 1st fill Sherryvaten voor tonen van verse appel, zoet bloemengras en hints van chocolade. 'Vinaya', een Sanskrietwoord dat respect en dankbaarheid betekent, is een eerbetoon aan de oorspronkelijke oprichters van de distilleerderij die de weg hebben gelegd, terwijl Bladnoch uitkijkt naar een opwindend nieuw tijdperk van productie en innovatie.
Een volle whisky, gerijpt op Oloroso-vaten, wat hem een warme en zoete sherrysmaak geeft.
Deze 2023-editie, Woodland Candy, voert u mee naar de oude, met mos begroeide bossen van de wilde westkust. Voor het eerst brengt Nc'nean een whisky uit met een speciaal recept van vier gisten. De toevoeging van rodewijn- en wittewijngisten zorgt voor een uitbarsting van smaken en aroma's, die doen denken aan ons thuis aan de wilde en magische westkust van Schotland.
De Botran Rare Vintage 'French Wine Cask' is een echt kunstwerk in de wereld van rum.
Geboren uit het subtiele huwelijk tussen traditie en innovatie, valt deze rum op door een dynamisch rijpingsproces dat uniek is voor de Solera-methode, waarbij rum van 8 tot 25 jaar samenkomt om een unieke proefervaring te bieden.
Deze kostbare Guatemalteekse nectar rijpte eerst in Amerikaanse bourbonvaten, om vervolgens te worden verfijnd in Franse wijnvaten, wat het een rijk en complex aromatisch palet geeft.