Origen Altitude Gin

Onze gin is het resultaat van distillatie en maceratie. Wij gebruiken een gecertificeerde biologische graanalcohol van Europese oorsprong (voornamelijk uit Italië) die alle zachtheid en finesse van Origen gin brengt en het evenwicht van de geselecteerde aromatische noten tot uiting laat komen.

Onze gin is het resultaat van distillatie en maceratie. Wij gebruiken een gecertificeerde biologische graanalcohol van Europese oorsprong (voornamelijk uit Italië) die alle zachtheid en finesse van Origen gin brengt en het evenwicht van de geselecteerde aromatische noten tot uiting laat komen.De distillatie van het graan (tarwe) wordt uitgevoerd in een pot still gekoppeld aan een directe rectificatie op kolom. De distillatiekolom heeft 9 platen. Dit betekent dat de alcohol, na de eerste distillatie in de distilleerkolf, 9 rectificatiestadia ondergaat, wat hem zijn finesse en zachtheid geeft. Om een optimale stabiliteit te garanderen, werken we met natuurlijke aroma's.

|DEGUSTATIEKAART|

Op aromatisch niveau gebeurt de maceratie van de planten waarvan "immortelle" de hoofdsmaak vormt, en van de mediterrane specerijen, in een mengsel van water en alcohol waarvan het alcoholgehalte afhangt van de kwetsbaarheid van de plant. Deze maceratie, die 2-3 dagen tot 15-20 dagen duurt, wordt gevolgd door distillatie om de aromatische noten te extraheren en te concentreren en een kleurloos distillaat te verkrijgen (het natuurlijke aroma dat in Origen aanwezig is).

MH3141 BIO

Datasheet

Land
België
Volume
0.7
Merk
Origen
Alcoholgraad
43°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.