

Onze gin is het resultaat van distillatie en maceratie. Wij gebruiken een gecertificeerde biologische graanalcohol van Europese oorsprong (voornamelijk uit Italië) die alle zachtheid en finesse van Origen gin brengt en het evenwicht van de geselecteerde aromatische noten tot uiting laat komen.
Onze gin is het resultaat van distillatie en maceratie. Wij gebruiken een gecertificeerde biologische graanalcohol van Europese oorsprong (voornamelijk uit Italië) die alle zachtheid en finesse van Origen gin brengt en het evenwicht van de geselecteerde aromatische noten tot uiting laat komen.De distillatie van het graan (tarwe) wordt uitgevoerd in een pot still gekoppeld aan een directe rectificatie op kolom. De distillatiekolom heeft 9 platen. Dit betekent dat de alcohol, na de eerste distillatie in de distilleerkolf, 9 rectificatiestadia ondergaat, wat hem zijn finesse en zachtheid geeft. Om een optimale stabiliteit te garanderen, werken we met natuurlijke aroma's.
|DEGUSTATIEKAART|
Op aromatisch niveau gebeurt de maceratie van de planten waarvan "immortelle" de hoofdsmaak vormt, en van de mediterrane specerijen, in een mengsel van water en alcohol waarvan het alcoholgehalte afhangt van de kwetsbaarheid van de plant. Deze maceratie, die 2-3 dagen tot 15-20 dagen duurt, wordt gevolgd door distillatie om de aromatische noten te extraheren en te concentreren en een kleurloos distillaat te verkrijgen (het natuurlijke aroma dat in Origen aanwezig is).
Datasheet
Specifieke referenties
Amazonian Gin Company is een premium gedistilleerde gin gemaakt met extraneutrale suikerriet, gedistilleerd met jeneverbessen uit Macedonië en een zorgvuldige selectie van vers fruit en plantaardige ingrediënten uit het Amazonegebied, geoogst door boeren uit de Amazone.
Hier is een nieuwe jaargang van Cihuatan, het jonge merk dat El Salvador in de zeer selecte kring van rumgebieden heeft gebracht! Zijn naam: Indigo. Een kleur die deel uitmaakt van het beroemde "Maya-blauw", een prachtige kleur die terug te vinden is in de fresco's van de tempels die in de jungle begraven liggen. Het merk Cihuatan is een eerbetoon aan de Maya-cultuur, die een integrerend deel uitmaakt van de geschiedenis van El Salvador. De iconografie is terug te vinden op de etiketten die de flessen sieren, zoals deze. Deze cuvée, gerijpt in Amerikaanse eiken vaten met Bourbon, is een blend van verschillende jaargangen die minimaal 8 jaar gerijpt zijn. De nadruk ligt op authenticiteit: er zijn geen additieven gebruikt om het algemene resultaat te wijzigen.