Gerijpt gedurende 42 tot 47 maanden, vangt deze met de hand vervaardigde Belgische whisky de essentie van de streek Hesbaye. Gedistilleerd in oude Caperdonich pot stills uit 1898, rijpt hij in first-fill Amerikaanse witte eikenhouten (Quercus alba) bourbonvaten. Afkomstig van duurzame landbouw en eerlijke handel, heeft deze niet-geturfde cuvée een natuurlijke kleur zonder kunstmatige kleurstoffen. In een voortdurende zoektocht naar authenticiteit wordt de whisky niet koud gefilterd en gebotteld in de distilleerderij, wat een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van zijn vakmanschap en oorsprong garandeert.
PROEFNOTITIES :
NEUS: Elk vat is uniek, wat elke fles Passion en Intense een authentiek karakter geeft. Soms meer vanilleachtig, soms meer brioche-achtig, elke fles is een genot om te ontdekken.
SMAAK: Het resultaat van langdurige voorbereiding en de expertise van onze meester-distilleerder. Elk vat heeft zijn eigen karakter, elke whisky een unieke smaak. Vol intense aroma’s zijn deze gouden vloeistoffen de ultieme trots van het vakmanschap van La Chouette Belge.
AFDRONK: Een lange afdronk die smaken van de aangenaam smakende moutdistillaat terugbrengt, met als nalatenschap een fruitige en houtachtige echo van de Hesbaye.
Datasheet
Specifieke referenties
Een volle whisky, gerijpt op Oloroso-vaten, wat hem een warme en zoete sherrysmaak geeft.
Ontdek de elegantie van Strathmill 2010 - 12 jaar oud, een zeldzame en exclusieve editie van The Cooper's Choice.
Van de beroemde Strathmill-distilleerderij en gebotteld door The Vintage Malt Whisky Co Ltd., deze single malt is 12 jaar gerijpt, met een unieke finish in Marsala-vaten, die uitzonderlijke rijkdom en complexiteit aan elke druppel toevoegt.
Geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 306 flessen, is het een kostbare kans om een whisky te proeven die meestal voor blends is gereserveerd, deze keer gepresenteerd op zijn volle sterkte van 51% vol.
De Cañero Sauternes rumvat-afwerking wordt dubbel gerijpt na het mengen in witte eikenhouten vaten die worden gebruikt om zoete wijn uit de Sauternes-regio in Frankrijk te rijpen. Na ongeveer 9 maanden in deze vaten doorgebracht te hebben, mengt de rum zijn karakter met de zoete tonen van de Sauternes-wijn, waardoor het een zeer drinkbare spirit wordt, gewaardeerd door zowel nieuwkomers als kenners.
HEE JOY JAMAICA 2008 viert het prachtige terroir van Jamaica. Deze uitzonderlijke rum komt voort uit een lange fermentatie en een volledige distillatie in pot stills. Vervolgens rijpt hij 10 jaar in bourbonvaten, waarna hij wordt gereduceerd en gebotteld in onze kelders in Chevanceaux, in de Cognac-regio. Een prachtige signatuur van de grootste Jamaicaanse rummeesters, versterkt door de expertise van Hedonits Spirits.