Onze gin is het resultaat van distillatie en maceratie. Wij gebruiken een gecertificeerde biologische graanalcohol van Europese oorsprong (voornamelijk uit Italië) die alle zachtheid en finesse van Origen gin brengt en het evenwicht van de geselecteerde aromatische noten tot uiting laat komen.
De distillatie van het graan (tarwe) wordt uitgevoerd in een pot still gekoppeld aan een directe rectificatie op kolom. De distillatiekolom heeft 9 platen. Dit betekent dat de alcohol, na de eerste distillatie in de distilleerkolf, 9 rectificatiestadia ondergaat, wat hem zijn finesse en zachtheid geeft. Om een optimale stabiliteit te garanderen, werken we met natuurlijke aroma's.
DEGUSTATIEKAART
Op aromatisch niveau gebeurt de maceratie van de planten waarvan "immortelle" de hoofdsmaak vormt, en van de mediterrane specerijen, in een mengsel van water en alcohol waarvan het alcoholgehalte afhangt van de kwetsbaarheid van de plant. Deze maceratie, die 2-3 dagen tot 15-20 dagen duurt, wordt gevolgd door distillatie om de aromatische noten te extraheren en te concentreren en een kleurloos distillaat te verkrijgen (het natuurlijke aroma dat in Origen aanwezig is).
Datasheet
Specifieke referenties
Art of Rum onthult zijn derde uitzonderlijke editie, waar de kunst van het blenden samenkomt met de creativiteit van kunstenaars van Réunion. Ontstaan uit de expertise van meesterblender Thierry Grondin en het artistieke universum van Repy, belichaamt deze gerijpte rum durf. Voor het eerst zijn een landbouwrum en een Grand Arôme samengevoegd onder het AGA-merk, waarmee een unieke alliantie is gecreëerd. Gedistilleerd in 2019, werden ze na het blenden in vaten geplaatst en drie jaar gerijpt in het hart van Cel nr. 4, in onze vochtige kelder.
BLEND: Landbouw- en Grand Arôme-rums rechtstreeks in het vat gemengd vóór rijping.
The Big Smoke werd gecreëerd om malt whisky's van enkele van de meest iconische distilleerderijen van Schotland te mengen, en in zijn meest ruige vorm te bottelen. Deze whisky doet denken aan traditionele Islay malts, vol turfrook en kustzoetheid, krachtig maar strelend, alles wat je zou verwachten van een blend van uitzonderlijke rokerige whisky's. Om het beste resultaat te krijgen, voegen we misschien iets toe van buiten Islay, maar nog steeds vol rokerig karakter, om zo tot een Big Smoke te komen. De Big Smoke 46 (46% abv) geeft een zachte introductie tot de rokerige stijl. De vreugdevuur en zeewier kenmerken die je zou verwachten zijn verpakt in lagen van zoete vanille van vers Amerikaans eiken. De Big Smoke 60 (60% abv) op volle sterkte doet "alles wat het zegt op het blikje...
De LONGUETEAU 62° agricole witte rum belichaamt de durf van de familie Longueteau, bekend om het creëren van uitzonderlijke producten. De LONGUETEAU 62° is ons product dat het dichtst bij het "hart van de distillatie" ligt, waardoor het een echte nectar is. Met een ongeëvenaarde kwaliteit onderscheidt deze rum zich op natuurlijke wijze. Hij wordt het best gekoeld als digestief genoten.
Belgian Owl 10Y is een single malt die de Belgische ambachtelijke expertise in al haar pracht belichaamt. Gemaakt in de regio Haspengouw van duurzaam geteelde lokale gerst, biedt deze whisky een unieke zintuiglijke ervaring, gekenmerkt door zijn frisheid, mineraliteit en fascinerende aromatische complexiteit. Zorgvuldig gerijpt gedurende 10 jaar in first-fill Bourbon-vaten, onthult deze niet-koud-gefilterde en kleurstofvrije whisky de pure authenticiteit van een uniek terroir.
Nordés 0.0 is een suikervrije verfrissende drank gemaakt van osmosewater, behandeld door middel van een reeks processen (emulsie, filtratie en decantatie) met wijnsteenzuur wijnsteenzuur en essentiële oliën van de belangrijkste botanische ingrediënten, Het resultaat is een transparante vloeistof met de nuances, intensiteit van smaak en aroma en aroma van Nordés gin.
Deze super-premium gin wordt gemaakt volgens ons eigen recept, een combinatie van een speciaal geselecteerde reeks botanicals en de beste zuivere graan-eau-de-vie. De gin wordt geproduceerd in kleine batches met alleen de beste ingrediënten.