

Datasheet
Specifieke referenties
De rum wordt gerijpt met behulp van de solera-methode voor het rijpen van sterke dranken, waarbij de vaten met oudere sterke dranken worden "bijgevuld" en gemengd met jongere sterke dranken uit andere vaten naarmate de engelenaandeel zijn tol eist. Vervolgens worden de gemengde rums opnieuw gerijpt in eiken vaten van Single Malt Scotch Whisky gedurende minstens 6 maanden. Tegen de tijd dat de rum wordt gebotteld.
Cihuatan 12 Jaar Cinabrio is een uitzonderlijke rum uit El Salvador, zorgvuldig gemaakt van suikerrietsiroop en melasse.
De naam, "Cinabrio," is geïnspireerd op cinnaber, een rood mineraal dat door de Maya's werd gebruikt om hun zonnegod, Kinich Ahau, te eren.
Deze rum heeft minstens 12 jaar gerijpt in de kelders van Licorera Cihuatan, in Amerikaanse eiken vaten die eerder bourbon bevatten.
De rijke geschiedenis en ambachtelijke productiemethode van deze rum maken het tot een ware viering van de Maya-cultuur en Salvadoriaans vakmanschap.
Laat u meeslepen door de kenmerkende en betoverende geur van zongerijpte zwarte bes samen met handgeplukte Italiaanse jeneverbes, kruiden uit Piemonte en een lichte toets van munt.