La Fée Parisienne wordt vervaardigd volgens een 19e-eeuws recept met negen verschillende kruiden, waaronder grote absint, venkel, citroenmelisse, anijs, munt en koriander.
PROEFNOTITIES
NEUS De eerste neus schommelt tussen zoethout, steranijs en aromatische planten (tijm, oregano). Met water opent hij zich met tonen van witte munt en pepermunt.
SMAAK De smaak is fijn zoethoutachtig. Koriander, steranijs en gember vormen het verwarmende hart.
AFDRONK De afdronk is subtiel rokerig en geroosterd (tabak).
Datasheet
Specifieke referenties
De ster van "bleutiful" aperitieven!
Een aperitief gemaakt door de maceratie van groene anijs, steranijs en zoethout, geïnspireerd door de blauwe luchten van de Provence en de Middellandse Zee.
De Provence is de enige plek ter wereld waar het aperitief de zee, gastronomie en levenskunst combineert met sport, dankzij pétanque.
Het aperitief wordt zo een uniek moment dat vrienden en familie samenbrengt, waar meerdere generaties elkaar ontmoeten om gezellige momenten te delen, verrijkt door de charme waaraan Marcel Pagnol ons heeft laten wennen.
Geproduceerd in de Dominicaanse Republiek, is Matusalem Gran Reserva een premium rum in Cubaanse stijl. Gerijpt volgens een solerasysteem, heeft het ongeveer vijftien jaar in vaten gezeten. Zacht en tegelijkertijd kruidig, het wordt gekenmerkt door tonen van sinaasappelschil, banaan, vanille en kaneel. Minder zoet in vergelijking met veel andere huidige rumsoorten, blijft het licht en gemakkelijk te drinken.
Na meer dan 5 jaar rijping in eikenhouten vaten volgens de pure traditie van de ‘Rhums vieux HSE’, volgde deze oude rum een finish van 4 tot 5 maanden in Kilchoman Islay Single Malt whiskyvaten.
Generous Gin ‘Purple’ is een ware innovatie in de ginwereld! Meer dan enkel de kleur, Generous Gin ‘Purple’ is de eerste gin die anthocyanen van druiven en polyfenolen bevat. Polyfenolen zijn de moleculen die zorgen voor de tannines in wijn, anthocyanen brengen textuur en kleur in rode wijn. Anthocyanen zijn ook bekend als antioxidanten.Deze fijne blend van Generous Gin geeft een zachte ‘Dry’ textuur, gecombineerd met de frisheid van roze grapefruit-smaak.
Trois Citrus is de herinterpretatie van de traditionele sinaasappellikeur door Merlet: triple sec. Hiervoor werkte de familie Merlet samen met een van 's werelds beste bartenders, Tony Conigliaro, om een perfect product te creëren voor gebruik in cocktails. Trois Citrus combineert drie soorten citrusvruchten: bittere sinaasappel, bloedsinaasappel en citroen.