Sequoia Whisky Single Malt Tourbé Bio

De Distillerie du Vercors is gevestigd in een oude 16e-eeuwse boerderij. Het is de enige Franse whiskystokerij waar alle bottelingen biologisch gecertificeerd zijn en bij lage temperatuur worden gedistilleerd. De "Nautilus" destilleert nog zachtjes bij slechts 50°C, in plaats van de gebruikelijke 100°C. Dit versterkt de aroma's van de gemoute gerst en geeft deze whisky elegante en subtiele smaken, rijk aan verleidelijke fruitige en bloemige tonen.

Deze whiksy is niet gekoeld gefilterd, waardoor hij een natuurlijke kleur heeft. Het wordt ter plaatse gebrouwen, vergist, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld. Het is gemaakt van biologisch geteelde gemoute gerst. Zijn bijzonderheid is dat hij wordt gebrouwen met bronwater uit de Vercors. Een andere specificiteit is dat hij wordt gedistilleerd bij 50°C in een door de distilleerder ontworpen distilleerketel onder lage druk. Hij rijpt drie jaar in eiken vaten in de zachte atmosfeer van een oude zijderupskwekerij in de Vercors.

|DEGUSTATIEKAART|

Kleur
Een gouden kleur met subtiele groene accenten.

Neus
Medium sterkte: delicate rokerige noten, met hints van verse mout. Delicate grijze peper smaken. Elegante turfachtige noten, frisse kruidige noten.

Mond
Mooie structuur, voor een krachtig en zacht gehemelte. Duidelijke turfachtige aroma's, delicate rokerige tonen en ziltige tonen. Minerale en tonische noten verschijnen na een paar minuten.

Afdronk
Delicate combinatie van turfachtige, minerale en kruidige aroma's. Tussen de delicaatheid van de neus en een openhartige toniciteit in de mond.

MH3186 BIO

Datasheet

Land
Frankrijk
Volume
0.5
Merk
Sequoia
Alcoholgraad
46°
BIO
Ja
Flessen/Karton
6

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.