De ster van "bleutiful" aperitieven!
Een aperitief gemaakt door de maceratie van groene anijs, steranijs en zoethout, geïnspireerd door de blauwe luchten van de Provence en de Middellandse Zee.
De Provence is de enige plek ter wereld waar het aperitief de zee, gastronomie en levenskunst combineert met sport, dankzij pétanque.
Het aperitief wordt zo een uniek moment dat vrienden en familie samenbrengt, waar meerdere generaties elkaar ontmoeten om gezellige momenten te delen, verrijkt door de charme waaraan Marcel Pagnol ons heeft laten wennen.
Datasheet
Specifieke referenties
Etsu is een van de eerste Japanse gins op de markt. Etsu betekent "PLEZIER" in het Japans. Deze gin werd ontwikkeld door de Asahikawa-distilleerderij in Hokkaido, volgens het verhaal van een eeuwenoud Aziatisch recept dat verschillende kruiden, specerijen en citrusvruchten vereist, waarvan sommige alleen in Azië te vinden zijn (bessen, pepers, citrusvruchten…). De bijzonderheid van Etsu gin zit in de blijvende aanwezigheid van sinaasappelschillen en yuzu, die gele citrusvrucht die erg populair is in Azië.
PROEFNOTITIES KLEUR: Gepolijst goudNEUS: Elegante, frisse citroenschil in lagen met romige vanille en knapperige groene appelsSMAAK: Gemalen specerijen en gedroogde sinaasappelschijfjes omhuld met intense zoetheid van stevige honingAFDRONK: Romig en leerachtig met tonen van zoete vanille
Mermaid Zest Gin is een aromatische en frisse infusie van Mermaid Gin met zomerse citrusvruchten en wilde, langs de kust verzamelde planten. Grapefruit en cascadehop worden gemengd met eilandbergamot, citroenzeste en rozemarijn, “de dauw van de zee”, daarna gedistilleerd en geïnfuseerd met de kenmerkende gin. Het resultaat is een pittige en frisse geest met een vleugje zeelucht. Mermaid Zest Gin won een Dubbele Gouden Medaille en de prijs Best in Class in de categorie gearomatiseerde gins op de San Francisco World Spirits Competition 2025 (SFWSC)
Minstens vijf jaar in eikenhouten vaten gelegd, is deze rum doordrenkt met onovertroffen dimensies en diepte. Kan het best puur of met ijs worden gedronken.
Een buitengewone gin, licht getint door de botanicals, en met een smaak die tegelijk krachtig en geparfumeerd is. Zeker een hit voor zowel amateur als professionele mixologists.