Dupont Calvados Hors d'Age
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.
|DEGUSTATIEKAART|
Kleur
Goudgeel, licht koperkleurig.
Neus
Aangenaam, fijn met een goede complexiteit, licht bebost. Fruitaroma's van appel en banaan. Bloemige hints van roos en jasmijn. Ontwikkelt zich in complexiteit bij opnieuw ruiken na zwenken.
Smaak
Zoete aanzet, uitstekend in balans. Fruitige hints van rijpe appels. Hints van hout.
Datasheet
- Land
- Frankrijk
- Volume
- 0.7
- Merk
- Dupont
- Alcoholgraad
- 42°
Specifieke referenties
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Yamazakura Peated Blended Whisky 46°
YAMAZAKURA BLEND PEATED
een blend van graan en peated mout
Ten minste 3 jaar gerijpt in Bourbon- en sherryvaten
Turfgehalte 50ppm
OVERHEERSENDE NOTEN
NOSE
Lichte rook en vanille
PALATE
Turf & citrus