

De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
|DEGUSTATIEKAART|
Kleur
Goudkleurig. Helder en briljant, heldere meniscus, fijne benen.
Neus
Krachtig en intens, fijn, complex, zonder agressie. Eerste indruk is van hout en vanille. Na het wervelen, bloemen en citrus (mandarijnen en sinaasappels).
Smaak
Zacht spiritueel, aanhoudend en intens. Aroma's van groene appels, droog fruit (hazelnoten), hout en vanille.
Datasheet
Specifieke referenties
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.
Een zeer lange rijping in Amerikaanse witte eiken vaten geeft deze uitzonderlijke rum een Creoolse smaak en een kruidig aromatisch palet.
Ontspan met de unieke smaken van sappige Clementines uit Italië, handgeplukte Italiaanse jeneverbes, een vleugje Pancalieri munt en andere lokale botanische middelen.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert. Rijping: minimaal twintig jaar. In vaten en in geroosterde eiken vaten van 400 liter.