De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
|DEGUSTATIEKAART|
Kleur
Goudkleurig. Helder en briljant, heldere meniscus, fijne benen.
Neus
Krachtig en intens, fijn, complex, zonder agressie. Eerste indruk is van hout en vanille. Na het wervelen, bloemen en citrus (mandarijnen en sinaasappels).
Smaak
Zacht spiritueel, aanhoudend en intens. Aroma's van groene appels, droog fruit (hazelnoten), hout en vanille.
Datasheet
Specifieke referenties
Een zeer lange rijping in Amerikaanse witte eiken vaten geeft deze uitzonderlijke rum een Creoolse smaak en een kruidig aromatisch palet.
ABK6 is een Single Estate Cognac, geproduceerd op een kalkstenen heuvel op 154 m hoogte. 100% van de Ugni-blanc druiven werd gebruikt. Er vond een dubbele distillatie plaats in kleine Charentais-distilleerketels. De ABK6 Pure Single heeft gerijpt in nieuwe en oude Franse eikenhouten vaten van 350 liter uit de Limousin.
De Tomatin 14 Year Old is zacht, glad en zoet, en profiteert van zijn verblijf in Tawny Port vaten die vroeger ongeveer 50 jaar port bevatten. Rijke maar evenwichtige aroma's van rode bessen, zoete honing en rijke toffee ontwikkelen zich tot aspecten van licht fruit en noten in de mond en een aanhoudende afdronk van zachte fruitsalade.
Finlaggan Old Reserve is een geturfde single malt whisky afkomstig van een niet nader genoemde Islay-distilleerderij. Gebotteld door Vintage Malt, is het een whisky met zilte en rokerige tonen.