

De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Datasheet
Specifieke referenties
Vele jaren geleden vulden ze nieuwe Finlaggan in Rioja Red Wine Hogsheads. Afkomstig uit de regio Rioja in het Baskenland van Spanje, hebben deze Hogsheads de kenmerkende zwaar geturfde Finlaggan een extra laag gegeven die de smaak van rode bessen bedekt. Het resultaat is een werkelijk heerlijke zoete en rokerige dram om van te genieten. De extractie uit de eikenhouten vaten heeft deze whisky een prachtig rijke natuurlijke koperachtige rosé gouden kleur gegeven.
Deze rum is een mengeling van agrarische rums en traditionele rums die vijf jaar in Franse eiken vaten zijn gerijpt, wat hem zowel origineel als complex maakt.
Een zeer lange rijping in Amerikaanse witte eiken vaten geeft deze uitzonderlijke rum een Creoolse smaak en een kruidig aromatisch palet.
El Dorado 12 is een blend van speciaal geselecteerde, gerijpte rums. De jongste rum in de blend is minstens 12 jaar oud, het is een combinatie van de Enmore and Diamond Coffey stills and de Port Mourant double wooden pot still, ze werden in een perfecte balans samengebracht en rijpten in ex-bourbon eiken vaten.