

De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Specifieke referenties
La Fabrique de l'Arrangé N°05 is een gearrangeerde rum die in Île-de-France wordt geproduceerd door Tricoche Spirits. In dit recept, gemaakt met AOC Martinique landbouwrum, worden de rondheid van de Kent mango en de zoetheid van de gedroogde abrikoos versterkt door een vleugje tijmbloem.
Gouden kleur met amberkleurige accenten.
Bij de eerste kennismaking zijn er houtachtige vanilletonen.
Het evolueert naar geuren van vers fruit, witte bloesem en honing.
De mond onthult veel soepelheid en verwennerij met fruitige en vanille smaken.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twaalf jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 25% nieuw.
De Naga Siam Edition rum ontwikkelt, dankzij de lange houtrijping, complexe houtachtige aroma's, die de geuren van sandelhout en gebraad combineren. Dit wordt gevolgd door tonen van noten en karamel.
De rum heeft een soepele en ronde structuur, kenmerkend voor Naga rums. De geroosterde aroma's komen tevoorschijn en ondersteunen de elegante tonen van noten, vanille en tabak. De afdronk is lang en het geheel wordt ondersteund door een zeer elegante houttoets.