Dupont Calvados VSOP Vieille Réserve

De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, van de petite eau, die de Calvados oplevert.

|TASTING NOTITIES|
Verschijning

Amber geel. Duidelijk en helder.
Neus
Zachte aanzet, gevolgd door een grote aromatische intensiteit: groene appel, geranium, tonen van menthol. Leeg glas, de calvados aroma's die aan de zijkanten van het glas achterblijven zijn zeer onthullend.
Mond
Consistent, licht bitter, de eerste smaak wordt gekenmerkt door groene appel. Plantaardige afwerking. Veel vet. Met terugwerkende kracht.
CAL028

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.