Dupont Calvados Original Blanc
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
|DEGUSTATIEKAART|
Oog
Wit met lichtgele tinten. Duidelijk en helder.
Neus
Krachtig, fijn, fris en zeer complex voor een Calvados van deze leeftijd, fruitig dan bloemig. Aroma's van groene appel en citrus overheersen, met hints van kersen en florale tonen.
Mond
Frisse aanzet, soepel, rond in de mond, consistent, retroolfactory, lang, intens.
Datasheet
- Land
- Frankrijk
- Volume
- 0.7
- Merk
- Dupont
- Alcoholgraad
- 40°
Specifieke referenties
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Dupont Calvados Hors d'Age
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.
Tomatin 12 Y
De Tomatin 12 Year Old is zacht en zijdeachtig, gerijpt in traditionele Schotse whisky, ex-Bourbon en ex-Spaanse Sherry vaten.
Een rijk, fruitig aroma is de opmaat naar zoete smaken van rijpe appels, peren en een subtiel vleugje noten voor de lange, aangenaam vette afdronk.