

Hier is een nieuwe jaargang van Cihuatan, het jonge merk dat El Salvador in de zeer selecte kring van rumgebieden heeft gebracht! Zijn naam: Indigo. Een kleur die deel uitmaakt van het beroemde "Maya-blauw", een prachtige kleur die terug te vinden is in de fresco's van de tempels die in de jungle begraven liggen. Het merk Cihuatan is een eerbetoon aan de Maya-cultuur, die een integrerend deel uitmaakt van de geschiedenis van El Salvador. De iconografie is terug te vinden op de etiketten die de flessen sieren, zoals deze. Deze cuvée, gerijpt in Amerikaanse eiken vaten met Bourbon, is een blend van verschillende jaargangen die minimaal 8 jaar gerijpt zijn. De nadruk ligt op authenticiteit: er zijn geen additieven gebruikt om het algemene resultaat te wijzigen.
Zowel gulzig als fruitig, van uitzonderlijke kwaliteit dankzij de traditionele knowhow van de distilleerderij. De distilleerderij beheert elke productiefase, van de teelt van het suikerriet tot het bottelen. Deze rum wordt gerijpt volgens de Solera-methode, in Amerikaanse eiken vaten met bourbon. De jongste eaux-de-vie zijn minstens 8 jaar oud.
|DEGUSTATIEKAART|
• Neus
Kruidig, citroengras, cappucino, hazelnoot.
• Mond
Gourmet, melkroom, pure chocolade, exotisch fruit.
• Afdronk
Lange noot van vanille en hazelnoot.
Specifieke referenties
Koval Wheat is een limited release Amerikaanse whisky geproduceerd in kleine batches met een 100% biologische tarwe mash bill. Deze whisky is een eerbetoon aan de traditie van de Amerikaanse tarwewhisky, maar onderscheidt zich van de rest van het Koval-assortiment door het hoge alcoholgehalte. Hij rijpt in kleine nieuwe en verkoolde vaten en wordt gebotteld op 55% vol. zonder chill-filtratie.
Trouw aan zijn erfgoed en volledig anders dan de norm, Black Bull 12 Year Old Blended Scotch Whisky wordt gebotteld op een hogere sterkte en bevat het een hoger malt whisky-gehalte dan de meeste blended Scotch whisky's die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Met alleen 12 jaar oude malt- en graanwhisky's van de hoogste kwaliteit van geselecteerde distilleerderijen in Schotland, en gerijpt in de beste sherry- en bourbonvaten, wordt Black Bull 12 gemengd tot een formule van 50% mout tot 50% graanwhisky en gebotteld op 50 % alc (100 US proof), voor een volledige smaakervaring die al je zintuigen prikkelt. Deze robuuste maar veelzijdige blend kan puur, met water of als onderdeel van cocktails worden geserveerd.
BARSOL Pisco wordt geproduceerd in de Bodega San Isidro. Alle druiven die voor BARSOL Pisco worden gebruikt, worden geteeld op eigen bedrijfsterreinen rondom de Bodega. De Bodega kan bogen op bijna 100 jaar ervaring in de productie van pisco van hoge kwaliteit.BARSOL Selecto Acholado pisco heeft een grote mengbaarheid en werkt in cocktails zoals Pisco Sour, Capitán, Chilcano of elke andere moderne pisco-drankcreatie. Vanwege zijn uitstekende kwaliteit heeft BARSOL Selecto Acholado vele prijzen gewonnen in verschillende wedstrijden in Peru en over de hele wereld. Het is een pisco van grote harmonie, evenwicht en briljantheid.