ABK6 is een Single Estate Cognac, geproduceerd op een kalkstenen heuvel op 154 m hoogte. 100% van de Ugni-blanc druiven werd gebruikt. Er vond een dubbele distillatie plaats in kleine Charentais-distilleerketels. De ABK6 Pure Single heeft gerijpt in nieuwe en oude Franse eikenhouten vaten van 350 liter uit de Limousin.
PROEFNOTITIES
KLEUR Goud met amberkleurige reflecties.
NEUS De eerste neus onthult houtachtige en vanilletonen. Vervolgens ontwikkelen zich aroma’s van verse vruchten, witte bloemen en honing.
SMAAK In de mond is hij soepel en gulzig, met fruitige en vanilleachtige smaken.
Datasheet
Specifieke referenties
Barrik rum is een frisse, expressieve rum met een assertief, fijn houtachtig karakter dat deze rum onderscheid van de rest.
Eeuwenlang hebben de woelige wateren van de Atlantische Oceaan niet alleen het karakter van de inwoners van Islay gevormd, maar ook het karakter van hun beroemde whisky’s. In veel opzichten weerspiegelt deze fijne malt het karakter van de mensen van Islay – sterk maar zachtaardig, warm maar soepel, met een rijpheid die verder gaat dan zijn jaren. Robuuste turf, met die onvergelijkbare adem van de kust,
DE BOTRAN RESERVA 15 JAAR is een uitzonderlijke Guatemalteekse rum, zorgvuldig gerijpt om een onvergetelijke proefervaring te bieden.
Gemaakt van rum van 5 tot 14 jaar oud volgens de solera-methode, rijpt deze rum in vier verschillende soorten vaten: gebrand en ongebakken Amerikaans eikenhout, sherryvaten en portvaten.
Het resultaat is een droge en complexe rum, gekenmerkt door een aromatische rijkdom die liefhebbers van verfijnde sterke dranken zal aanspreken.
Gepresenteerd in een elegante kist is de Botran Reserva 15 Jaar een uitnodiging om de geneugten te ontdekken en te variëren voor Diplomatico-liefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe sensaties.
Deze geschenkdoos bevat een fles Abelha Organic Cachaça Silver, een stamper en een cocktailboek. Gedistilleerd in koperen ketels van vers gesneden suikerriet dat biologisch wordt geteeld in de regio Bahia in Brazilië, is Abelha een klasse apart van vele vuurwater-cachaça's en heeft het een uiterst zuiver en pittig agrarisch karakter.
Deze whisky wordt gemaakt van biologische Schotse gerst, waarvan de natuurlijke opbrengsten en rijke bodems bijdragen aan de diepte van de smaak. Zachte fermentatie en distillatie versterken de delicate en fruitige smaken van de spirit. Hij wordt gerijpt in speciaal behandelde rode wijn- en Amerikaanse whiskyvaten, evenals een klein aantal sherryvaten, om het lichaam en de zoetheid te ontwikkelen die onze whisky kenmerken.
Uit een oud familierecept dat van generatie op generatie is doorgegeven, werd Amaro Nonino Quintessentia geboren.
De in vaten gerijpte druivenbrandewijn, Amaro Nonino Quintessentia, heeft mixologen over de hele wereld voor zich gewonnen.
Quintessentia werd gekozen om de alchemistische verwezenlijking van de puurste essentie in de generatieoverdracht van het familierecept te vieren, verkregen door Amaro te verrijken met druivenbrandewijn die minimaal 12 maanden in vaten heeft gerijpt.