Merlet C² Citroen & Cognac combineert de knowhow van de familie Merlet als likeurstokers en distilleerders, en speelt in op de klassieke complementariteit tussen cognac en citrusvruchten, hier citroen en limoen.
PROEFNOTITIES:
NEUS: De neus is duidelijk gericht op citroen met tonen van gember, zoethout en kruiden.
SMAAK: De smaak in de mond is een explosie van smaken. De cognac en citroenen mengen zich direct. Daarna komt de frisheid van de schil, gecombineerd met vanille, fruit en het houtachtige karakter van de cognac.
AFDRONK: Een mooie lange afdronk waarin bitterheid, zuurtegraad en kruidige tonen samenkomen.
Datasheet
Specifieke referenties
Ryoma is de perfecte mix van Japanse uitmuntendheid en traditionele methoden. Het is uniek en verfijnd met florale en fruitige accenten.
Rum gemaakt met puur suikerriet sap, gerijpt in Japanse witte eiken vaten.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.
De Double Barrel Irish Whiskey van Glendalough begint zijn rijpingsproces in met vlammen verkoolde Amerikaanse eiken ex-bourbonvaten. Hij wordt afgerond in Oloroso-vaten uit Montilla, een klein stadje gelegen in de glooiende heuvels van het Spaanse platteland. Glendalough koos de bodega, de vloeistof, de vaten en de kuiper in deze regio van Spanje om een gevoel van terroir te bieden, gevangen in de vloeistof wanneer we onze whiskey in deze langzaam geroosterde vaten plaatsen om te rijpen. Deze speciaal geselecteerde vaten, gecombineerd met een deskundige afwerking, geven een rijke en complexe smaak aan onze Double Barrel Irish Whiskey.
Merlet C² Koffie & Cognac combineert de knowhow van de familie Merlet als zowel likeurmakers als distilleerders en benadrukt twee klassieke "na-diner" favorieten. Merlet werkte samen met een brander uit hun regio, Merling in La Rochelle, om de herkomst en variëteit van de koffie (Braziliaanse Arabica) te selecteren en om direct te werken met vers gebrande koffiebonen.
Cù Bòcan 15 Jaar Oud brengt ons terug naar het begin, toen Cu Bocan begon met het produceren van een licht geturfde spirit in de Tomatin-distilleerderij, midden in de winter. Volledig gerijpt in Oloroso sherryvaten gedurende minstens 15 jaar, is dit een decadente single malt met aroma's van gedroogd fruit en gerookte exotische specerijen.
De Crème van Wilde Aardbei van Merlet combineert twee fruitsoorten die elkaar aanvullen en zorgen voor rijkdom en complexiteit. De familie Merlet werkt samen met partnerproducenten om een constante kwaliteit te garanderen. Dankzij hun status als zwartebessentelers en wijnbouwers kan de familie Merlet in gesprek gaan met deze producent-leveranciers en hun expertise inzetten om fruit met optimale rijpheid te selecteren.
Ontdek de vodka die Chopin beroemd heeft gemaakt. Chopin Potato Vodka is de meest bekroonde aardappelvodka ter wereld, met een uitgesproken aards en vol karakter dat het simpelweg de beste keuze maakt voor een martini.