Absinthe La Fée Parisienne
De Absint La Fée Parisienne is de meest authentieke expressie van klassieke groene absint.
Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, wordt deze absint gedistilleerd volgens een traditioneel 19e-eeuws recept.
Het resultaat is een superieure absint van opmerkelijke kwaliteit, zowel krachtig als evenwichtig, die oude technieken respecteert om de essentie van grote creatieve geesten zoals Van Gogh, Rimbaud en Toulouse-Lautrec vast te leggen.
La Fée Parisienne is de eerste traditionele absint die in Frankrijk werd gedistilleerd sinds het verbod in 1915 werd opgeheven.
PROEFNOTITIES:
NEUS: In pure vorm onthult de neus een overheersend kruidig profiel met Artemisia absinthium op de voorgrond, ondersteund door zoete tonen van anijs, venkel en een kruidige vleugje koriander. De geur is krachtig maar verfijnd, wat de zintuigen voorbereidt op een rijke aromatische ervaring.
SMAAK: In de mond biedt La Fée Parisienne een intense en fluweelzachte aanval. De natuurlijke bitterheid van de alsem wordt perfect in balans gebracht door de zoete anijssmaak van venkel en steranijs. De smaak is complex, met opeenvolgende lagen kruiden en specerijen die zich subtiel ontwikkelen na elke slok, waardoor een harmonie ontstaat tussen de frisheid van de planten en meer aardse en kruidige tonen.
AFDRONK: De afdronk is lang en aanhoudend, met een aangename kruidige bitterheid die geleidelijk verzacht, plaatsmakend voor zoetere tonen van vanille en specerijen dankzij hyssop en koriander. De absint onthult zijn volledige complexiteit na verdunning, waarbij de louche (het melkachtige effect) nog diepere aroma's vrijgeeft.
Datasheet
- Land
- Frankrijk
- Volume
- 0.7
- Merk
- La Fée
- Alcoholgraad
- 68°
Specifieke referenties
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Etsu Double Yuzu Japanese Gin
Etsu is in Hokkaido uitgewerkt volgens een geheim Aziatisch recept met verschillende Aziatische plantaardige ingre-diënten (bessen, paprika’s, thee en verse citrus van de Japanse eilanden) inclusief gele ‘yuzu’ die de gin domineert.
Dupont Calvados Fine
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.
Mc Peat Peated Single Malt Whisky
Een geturfde single malt uit de Highlands, de whisky van het Schotse landschap uit de Hooglanden en eilanden. Al deze elementen zijn terug te vinden in de kunst van Murray Robertson, die de historische geologie van Schotland verkent en verbindt met de fauna, flora en alles wat het land, de mensen, de producten en natuurlijk whisky vormt.
Abelha Organic Cachaca Silver
LAAT U VERLEIDEN door Abelha Organic Cachaça Silver, een hoogwaardige Braziliaanse ambachtelijke cachaça.
Afkomstig uit de zanderige terroirs van Bahia, is deze gecertificeerde biologische cachaça het resultaat van het nauwgezette werk van een collectief van kleine boeren die ethische en duurzame praktijken volgen.
Gedurende zes maanden gerijpt in open stalen tanks, onthult Abelha Silver een rijk en complex aromatisch palet, met tonen van tropisch fruit, verse kruiden en suikerriet.
Ideaal voor het bereiden van een authentieke Caipirinha, zal deze cachaça u ook verrassen met zijn veelzijdigheid en elegantie.