Freespririt 45% amber rum ontwikkelt een karakter dat zowel subtiel als krachtig is, met tonen van sinaasappelschil, vanille en specerijen. Om ontdekt te worden!
Het Huis Papillon, dat wordt uitgebaat door François Longueteau, dankt zijn reputatie aan zijn uitzonderlijke knowhow en zijn hoge normen bij de productie van zijn rums, terwijl het tegelijkertijd producten weet aan te bieden die volledig toegankelijk zijn voor zowel kenners als amateurs.
Het Maison Longueteau heeft geleidelijk aan een uitstekende reputatie opgebouwd in de sector van de Guadeloupe rum en produceert enkele van de beste jaargangen die representatief zijn voor deze regio.
Een onafhankelijk familiebedrijf, opgericht in 1895...
Dit jaar is het begonnen aan een gedurfde onderneming: het populariseren van rums van eigen bodem door een leuke, moderne versie ervan te leveren die voor iedereen toegankelijk is in supermarkten. Het merk Papillon is het resultaat van dit vernieuwende experiment.
Hier ontdekken we de tweede referentie: na de witte rum, is hier de amber rum! Papillon Freespirit, is zijn naam, die verwijst naar de bijnaam die aan het eiland Guadeloupe is gegeven.
De neus roept geuren op van citrusvruchten, met name sinaasappel, vergezeld van specerijen zoals kaneel of steranijs. In de mond vinden we dezelfde smaken, aangevuld met een gastronomische vanille.
Een zeer goede amberkleurige rum, zoals alleen Longueteau het geheim kent, gepresenteerd in een fles met een verfijnd, kleurrijk en origineel design!
Datasheet
Specifieke referenties
2021 was een jaar dat vooral gekenmerkt werd door droogte in Martinique, vooral op het schiereiland Caravelle.
Deze zeldzame klimatologische omstandigheden hebben geleid tot een historische vintage, die uitzonderlijk verfijnde rum produceerde.
Baie Des Trésors Fleurs Du Vent is een waar juweel van dit unieke terroir.
Gemaakt van de suikerriet van het perceel "Spoutourne" en gerijpt in Amerikaans eiken vaten, belichaamt deze landbouwrum de elegantie en complexiteit van de Martinique-rums.
Sortilège is een unieke mix van Canadese whisky en esdoornsiroop. Gemaakt uit de rijkdom en authenticiteit van het platteland van Quebec, biedt deze likeur de perfecte balans tussen de bedwelmende kracht van Canadese whisky en de karakteristieke smaak van esdoornsiroop, wat resulteert in een likeur van opmerkelijke verfijning.
Gemaakt van een combinatie van de beste single malts uit Speyside en Islay, waaronder de oude GlenAllachie. De tweede batch van Lum Reek 10 jaar oud is de perfecte balans tussen turf en een rijke, fruitige karakter, en wordt gebotteld op natuurlijke vatsterkte van 55,8%, zonder koude filtering voor maximale smaak.
Iconische botteling van de distilleerderij, deze single malt wordt gerijpt in voormalige bourbonvaten, wat het een rijk, vanilleachtig en licht gekruid karakter geeft.
Etsu is in Hokkaido uitgewerkt volgens een geheim Aziatisch recept met verschillende Aziatische plantaardige ingre-diënten (bessen, paprika’s, thee en verse citrus van de Japanse eilanden) inclusief gele ‘yuzu’ die de gin domineert.
Pusser’s Blue Label oude rum geeft nieuw leven aan de authentieke Navy Rum. Elke druppel is even rijk aan geschiedenis als aan aroma’s en onthult een mondgevoel dat wordt gekenmerkt door de intense geur van suikerriet. De assemblage van Caribische rum straalt exotisme uit en wekt de wens op om nieuwe horizonten te verkennen.