Rhum Bologne Black Cane + Etui

Droog, als citroen "ti punch" of zelfgemaakte fruit punch, met of zonder ijs.

Bologne is de enige distilleerderij in Guadeloupe die zwart suikerriet blijft telen. Dit ras, dat door de distilleerders in de vergetelheid is geraakt vanwege zijn lage opbrengst, wordt nu door Bologna alleen nog verbouwd vanwege zijn uitzonderlijke aromatische potentieel: het brengt een "concentraat" van riet voort, een ultra aromatische essence, die nu wordt gebruikt in de blends van alle Bologna rums.
Wij hebben ervoor gekozen een paar flessen te maken van een beperkte serie: "Black Cane", een ware kwintessens van Bologna.

|DEGUSTATIEKAART|
Kleur

Pure schittering, kristalhelder. Zeer aanwezige viscositeit door de rijkdom van de zeer aromatische elementen.
Neus
Soepel, met een grote aromatische complexiteit, zeer harmonieus. Bijzonder rijk. De eerste neus is empirisch en exotisch (riet, mango, maracudja). Hij wordt vervolgens ondersteund door de zuurgraad van citrusvruchten (limoen, sinaasappel) en evolueert dan naar witte bloemen. Fruitige noten: mango, lychee, passievrucht, vers riet. Delicate bloemennoten: lelie, meidoorn, acacia, honing van duizendbloemen. Discrete kruidige noten: groene peper, munt en zoethout. Marine: een lichte toets van jodium.
Smaak
Zacht, evenwichtig. Het verse riet is buitengewoon getranscribeerd en wordt de essentie ervan. Het middenpalet is geconcentreerd, weelderig, uitbundig en vol gulzig fruit: banaan, ananas, mango, peer, de citrusvruchten blijven sterk aanwezig. De afdronk is lang en teder kruidig (gember) en blijft verrassen door zijn authenticiteit en diepte. Uitzonderlijke persistentie. De retro-olfactie is bloemig, indrukwekkend in zijn finesse en lengte.

RHUM889

Datasheet

Land
Frankrijk
Volume
0.7
Merk
Bologne
Alcoholgraad
50°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.