De Longueteau 50° agricole witte rum wordt gemaakt van twee suikerrietvariëteiten, het "blauwe" riet en het "rode" riet. Deze variëteiten zijn geselecteerd en staan bekend om hun aromatische kracht. Van superieure kwaliteit onderscheidt deze rum zich door de verfijning van zijn aroma's. Hij wordt het best gedronken in een ti-punch.
PROEFNOTITIES :
NEUS: Zeer geurig, onthult tonen van vers suikerriet.
SMAAK: Rond en gebalanceerd, met citrustonen.
Datasheet
Specifieke referenties
Amazonian Gin Company is een premium gedistilleerde gin gemaakt met extraneutrale suikerriet, gedistilleerd met jeneverbessen uit Macedonië en een zorgvuldige selectie van vers fruit en plantaardige ingrediënten uit het Amazonegebied, geoogst door boeren uit de Amazone.
In 1881 werd in de Savoie de witte versie van vermout gecreëerd. Zoet en aromatisch, onze vermout uit Chambéry leent zich perfect voor alle delicatessen, en blijft het tijdloze symbool van opperste elegantie.
Dolin Red Vermouth heeft een lange geschiedenis van succes en onderscheidingen. Het recept is nog intact en is een van onze schatten. Dolin Red Vermouth is een aperitief op basis van witte wijn, erkend als een van de beste vermouths. Het is gemaakt van Chambéry planten en fijne wijnen uit de regio.
De Tijdloze uit de "Souvenir"-collectie, ondertekend door Longueteau, is een levendig eerbetoon aan familiebanden en Creools erfgoed. Het resultaat van vakmanschap dat al vijf generaties wordt doorgegeven, combineert deze witte landbouwrum traditie en excellentie met een unieke blend van 65% rode riet en 35% blauwe riet. Gedistilleerd op 62° ondergaat het een rustperiode van zes maanden in roestvrijstalen tanks om zijn kracht te verfijnen en een rijke en gebalanceerde aromatische smaak te onthullen. De Tijdloze belichaamt de sterke identiteit van Guadeloupe, met levendige aroma's en ongeëvenaarde frisheid.
Het is het kleinste perceel van het domein, waar Rode Suikerriet wordt geteeld volgens de regels van de biologische landbouw. Dit perceel is goed blootgesteld aan zonlicht. Het suikerriet wordt met de hand verwerkt in elke fase, behalve de oogst, die mechanisch gebeurt. Deze 100% Rode Suikerriet agricole witte rum heeft 12 maanden gerijpt in roestvrijstalen vaten en is vervolgens gebotteld na reductie tot 55°.
Geproduceerd in het hart van Réunion Island, komt deze traditionele oude rum voort uit een assemblage van een tiental eikenhouten vaten uit Limousin en Allier. Deze combinatie zorgt voor een balans tussen de kracht van rijping in de kelder en de explosie van nobele aroma’s die vrijkomen na 5 jaar in vaten. U zult een rum ontdekken met exotische tonen, een stralende rondheid en een bedwelmende lengte.
De Double Barrel Irish Whiskey van Glendalough begint zijn rijpingsproces in met vlammen verkoolde Amerikaanse eiken ex-bourbonvaten. Hij wordt afgerond in Oloroso-vaten uit Montilla, een klein stadje gelegen in de glooiende heuvels van het Spaanse platteland. Glendalough koos de bodega, de vloeistof, de vaten en de kuiper in deze regio van Spanje om een gevoel van terroir te bieden, gevangen in de vloeistof wanneer we onze whiskey in deze langzaam geroosterde vaten plaatsen om te rijpen. Deze speciaal geselecteerde vaten, gecombineerd met een deskundige afwerking, geven een rijke en complexe smaak aan onze Double Barrel Irish Whiskey.