Japanse single malt whisky gerijpt in een enkel Sakura-vat, bekend om zijn kwaliteit. Naast het moutaroma en de bittere smaak van een ongemengde whisky, zijn ook delicate zoete en knapperige kersenaccenten in de mond waarneembaar. De whisky rijpt in de prefectuur Tottori, in een natuurlijke omgeving met sterke temperatuurschommelingen tussen de seizoenen. De whisky wordt subtiel afgerond met hoogwaardig natuurlijk bronwater afkomstig van de berg Daisen.
PROEFNOTITIES :
KLEUR: Lichtgeel.
NEUS: Gourmand, gekenmerkt door tonen van witte bloemen, perzik en abrikoos.
SMAAK: Alle frisheid komt subtiel tot uiting.
AFDRONK: Mooi aanhoudend.
Datasheet
Specifieke referenties
Deze beperkte editie is gerijpt in ex-bourbon vaten en vaten uit de oceaanstreek Charente ten noorden van Bordeaux.
PROEFNOTITIES : NEUS: Verfijnd evenwicht tussen wilde kruiden, gedroogde steenvruchten, karamel en honing, diepe mineraliteit en eikenhout. SMAAK: Eerste zoete, fruitige en kruidige tonen, rokerige accenten en karamel. AFDRONK: Vochtig en aards met subtiele tonen van eikenhout.
De tiende whisky in Penderyn’s Icons Of Wales Edition heet YMA O HYD. Het is een patriottisch volkslied, geschreven door Dafydd Iwan, en is overgenomen door de Rode Muur (Welshe voetbalsupporters). Deze whisky wordt geproduceerd in samenwerking met FA Wales als de officiële whisky voor de WK-campagne van Wales in 2022.
Tomatin 12 Jaar Oud is een uitzonderlijke single malt, die de perfecte harmonie belichaamt tussen zachtheid en complexiteit.
Gerijpt in traditionele Schotse whiskyvaten, ex-Bourbon, en afgerond in Oloroso Sherry vaten, biedt deze Highland whisky een rijke en zijdezachte proefervaring.
Afkomstig uit het kristalheldere water van Alt-na-Frith, toont deze delicate en uitgebalanceerde malt het ambachtelijke vakmanschap van de Tomatin distilleerderij, opgericht in 1897.
PROEFNOTITTIES
NEUS Warme wijn en donkere chocolade
SMAAK Kruidige mede, cranberry en verse citrus in de vorm van grapefruit.
AFDRONK Lichte tannines en gesuikerde amandelen.
Limoncino Riviera dei Limoni Afkomstig van het traditionele recept van de Riviera dei Limoni aan het Gardameer, wordt deze zoete maar toch uitgesproken likeur gemaakt van citroenschilextracten.