Teeda 5 Y Japanese Rum

De opmerkelijke kenmerken van deze rum komen voort uit het fermentatieproces van 3 weken vanaf zijn Suikerrietmelasse, vervolgens gedestilleerd en gerijpt in nieuwe Amerikaanse eiken vaten gedurende ten minste 5 jaar. Een rum voor kenners, die op zoek zijn naar sterke emoties. Geen toegevoegde suikers of kleurstoffen.

Tadashi Matsuda vestigde zijn rumfabriek in Okinawa in 1961. De productie steeg enorm, voornamelijk vanwege de grote vraag van het Amerikaans militair personeel dat destijds op het eiland was gestationeerd. Het unieke subtropische klimaat van Okinawa, de meest zuidelijke regio van Japan, herbergt een onderscheidend suikerriet, dat wordt gebruikt om de Teeda-rum te maken.

De opmerkelijke kenmerken van deze rum komen voort uit het fermentatieproces van 3 weken vanaf zijn Suikerrietmelasse, vervolgens gedestilleerd en gerijpt in nieuwe Amerikaanse eiken vaten gedurende ten minste 5 jaar. Een rum voor kenners, die op zoek zijn naar sterke emoties. Geen toegevoegde suikers of kleurstoffen.


|DEGUSTATIEKAART|

Kleur
Amber, koperachtige reflecties.

Neus
Leer met en dierlijk toets.

Mond
Tonen van honing, kweepeer, perzik, abrikoos en gekonfijt fruit.

Afdronk
Extreem lang en precies.

RHUM664

Datasheet

Land
Japan
Age
5Y
Volume
0.7
Merk
Teeda
Alcoholgraad
40°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.