

Datasheet
Specifieke referenties
Rum & Cane Spanish Carribean XO is een blend van twee traditionele Spaanse melasse rums, de ene geproduceerd in Cuba en de andere in de Dominicaanse Republiek. Deze rum heeft ten minste 6 jaar gerijpt in Amerikaanse eiken vaten die voorheen bourbon bevatten.
Onze vierde creatie is een knipoog naar The Antrim Cocktail, een huwelijk tussen twee van Europa's meest gewaardeerde dranken, port en cognac. Het eindresultaat is een mengeling van pruimenjam, gegrilde perzik, gestoofd bosfruit, kaneel en zoete kampvuurrook.
Gerijpt in sherry vaten gedurende meer dan 3 jaar. In de neus klinken tonen van rijp fruit en chocolade. Het gehemelte imiteert de neus met extra hints van citrus en citroengras.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.
Promotie ook geldig op (mix mogelijk)