Datasheet
Specifieke referenties
Vanaf 1720 werd Swansea bekend als Copperopolis, toen 50% van ’s werelds koper en 90% van het Britse koper daar werd gesmolten. De nieuwe distilleerderij van Penderyn bevindt zich vandaag in de energiecentrale van het oude koperfabrieksgebouw. Dit is #12 in de "Icons of Wales"-serie, bottelingen die een belangrijke persoon, mijlpaal of gebeurtenis uit Wales vieren. Geïnspireerd door de Welshe heuvels vol hoogwaardig koper, werd Copperopolis geboren om rijkdom uit de grond te halen. In 1980 stopte de koperproductie toen de Hafod-fabrieken sloten, maar in 2023 smeedde Penderyn Distillery Swansea een nieuwe toekomst voor Copperopolis, waarbij opnieuw de elementen van Wales werden beheerst om de kostbare vloeistof te creëren die wij Aur Cymru, het Goud van Wales noemen.
Voor de vervaardiging van Goalong Blended Whisky worden eersteklas granen gedistilleerd, gerijpt in eikenhouten vaten en gemengd om een gebalanceerde smaak en complexe afdronk te bereiken. Perfect voor liefhebbers van verfijnde whisky’s, biedt het een gedenkwaardige en uitgebalanceerde proefervaring. Met een licht rokerige afdronk zal het zeker de meest veeleisende smaakpapillen verleiden.
1792 is het jaar waarin Kentucky een staat werd, als erkenning voor het belang van de Bluegrass-staat als de bakermat van bourbon. Onze 1792-uitingen omvatten onze Small Batch Bourbon, die met precisie en vakmanschap wordt gemaakt, en onze Limited Edition Expressions, die zeldzame en speciale whisky’s zijn die werkelijk onderscheidend en buitengewoon zijn.
Bagots Irish Whiskey Triple Batch is een verfijnde en eigentijdse expressie van de kunst van Ierse whiskey, die traditie en innovatie combineert. Deze whiskey onderscheidt zich door zijn drievoudige distillatie, die zorgt voor een opmerkelijke zachtheid en tegelijkertijd rijke en genuanceerde aroma's ontwikkelt. Gerijpt in zorgvuldig geselecteerde eiken vaten, biedt het een complex en uitgebalanceerd aromatisch palet, dat een onvergetelijke proefervaring biedt.
Burlanegra is een rum gemaakt van geselecteerde melasse uit Midden-Amerika. Na een dubbele distillatie in een continue kolomdistilleerketel, rijpt hij meerdere jaren in Amerikaanse eikenhouten vaten en krijgt vervolgens een finish in Pedro Ximénez-vaten, wat hem zijn kenmerkende en verfijnde aromatische profiel geeft.