Dubbel gedistilleerd in potstills en vervolgens gerijpt in Sakura-eiken vaten, de beroemde en iconische Japanse kersenboom. Vaak gebruikt als een metafoor voor de vergankelijkheid van schoonheid en het leven, is het altijd een bron van inspiratie geweest voor Japanse kunstenaars.
PROEFNOTITIES :
KLEUR: Helder, licht amber
NEUS: Rijk, vol en zacht met aroma's van kersenbloesem.
SMAAK: Intens en licht tegelijk, met aroma's van kersenbloesem
AFDRONK: Zeer floraal
Datasheet
Specifieke referenties
Een single malt whisky gemaakt van zorgvuldig gekozen peated malt, gedistilleerd in de natuurlijke omgeving van Tottori en gerijpt in geselecteerde vaten.
Deze whisky roept een zachte, fruitige zoetheid op, met een rokerige, turfachtige finish. Dit meesterwerk, zorgvuldig vervaardigd met hart en passie, wordt op smaak gebracht met natuurlijk bronwater van hoge kwaliteit van Mt. Daisen.
Deze beperkte editie is gerijpt in ex-bourbon vaten en vaten uit de oceaanstreek Charente ten noorden van Bordeaux.
De Penderyn-distilleerderij produceert meermaals bekroonde single malt whisky's en sterke dranken aan de voet van de prachtige heuvels van de Brecon Beacons in Zuid-Wales. Madeira Penderyn rijpt eerst in ex-bourbonvaten en daarna in oude Madeirawijnvaten om zijn volle karakter te ontwikkelen.
Gerijpt in een unieke combinatie van 1st fill Bourbon en 1st fill Sherryvaten voor tonen van verse appel, zoet bloemengras en hints van chocolade. 'Vinaya', een Sanskrietwoord dat respect en dankbaarheid betekent, is een eerbetoon aan de oorspronkelijke oprichters van de distilleerderij die de weg hebben gelegd, terwijl Bladnoch uitkijkt naar een opwindend nieuw tijdperk van productie en innovatie.
Botran Solera 18Y is een rum die gerijpt is op grote hoogte in de bergen van Guatemala. Het is gemaakt van een blend van rum die tussen de 5 en 18 jaar oud is en heeft een Solera-rijping ondergaan. De Amerikaanse eiken vaten die voor het Solera-proces worden gebruikt, zijn voormalige Sherry- en Portvaten. Bovendien bevinden de rijpingskelders zich op een hoogte van 2.300 meter, wat het rijpingsproces intensiveert en delicate aroma's van vanille, tabak en sandelhout ontwikkelt.