

Specifieke referenties
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twaalf jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 25% nieuw.
Etsu is in Hokkaido uitgewerkt volgens een geheim Aziatisch recept met verschillende Aziatische plantaardige ingre-diënten (bessen, paprika’s, thee en verse citrus van de Japanse eilanden) inclusief gele ‘yuzu’ die de gin domineert.
AnCnoc 24 Years Old is gebotteld in zijn meest natuurlijke vorm - niet gefilterd of gekleurd, wat een lichte waas kan veroorzaken met water of als het bij een koude temperatuur is bewaard. Deze mist is een natuurlijk kenmerk van ongefilterde koude whisky.
PROEFNOTITIES : Voor het oog Oude goudkleur met mahoniehouten accenten, met een prachtige glans. Naar de neus In de neus is deze ABÉCASSIS XXO Grande Champagne cognac zeer delicaat, fijn en krachtig. Hij verleidt met zijn frisheid en grote complexiteit. Het druivenras Grande Champagne wordt benadrukt door elegante houtachtige, vanille en subtiele tonen. Gedroogd fruit vermengt zich met de geur van gedroogde bloemen, jasmijn en lentebloemen. In de mond Het gehemelte evolueert naar cederhout, een nectar met balsamico-accenten, dennen en sandelhout. Een lange afdronk van gekonfijte gember en nootmuskaat begeleidt de betoverende noot van de sigarendoos.