![](https://www.premium-spirits.be/1066-large_default/calle-23-tequila-anejo.jpg)
![](https://www.premium-spirits.be/1066-large_default/calle-23-tequila-anejo.jpg)
Datasheet
Specifieke referenties
Wij verzamelen wilde planten uit de bergen rond de distilleerderij om deze buitengewone gin te maken.
Deze duurzaam geplukte planten gaan vers (niet gedroogd) in de distilleerketel, binnen enkele uren na het plukken. Ze worden zorgvuldig langzaam gedistilleerd om de delicate smaken in kleine batches naar boven te halen.
De snijpunten worden per batch bepaald, op basis van geur en smaak (nooit getimed of geautomatiseerd) alsof elke batch de eerste is, waardoor deze gin op een heel ander smaakniveau komt.
De kennis, ervaring en moeite die in elke fles gaan, is wat het zo speciaal maakt.
Wij zijn er dol op in een G&T gegarneerd met een partje grapefruit en een vers gescheurd takje basilicum. Of probeer het eens in een Tom Collins.
Ontspan met de unieke smaken van sappige Clementines uit Italië, handgeplukte Italiaanse jeneverbes, een vleugje Pancalieri munt en andere lokale botanische middelen.
Vele jaren geleden vulden ze nieuwe Finlaggan in Rioja Red Wine Hogsheads. Afkomstig uit de regio Rioja in het Baskenland van Spanje, hebben deze Hogsheads de kenmerkende zwaar geturfde Finlaggan een extra laag gegeven die de smaak van rode bessen bedekt. Het resultaat is een werkelijk heerlijke zoete en rokerige dram om van te genieten. De extractie uit de eikenhouten vaten heeft deze whisky een prachtig rijke natuurlijke koperachtige rosé gouden kleur gegeven.
PROEFNOTITIES : NEUS: De neus opent met kruidige en houtachtige geuren, gedomineerd door sandelhout. Deze rijke en diepe aroma's nodigen uit tot een veelbelovende zintuiglijke ontdekking. SMAAK : In de mond mengen vanille- en steenvruchtensmaken zich harmonieus, waardoor een zeer soepele textuur ontstaat. Subtiele kruiden versterken het geheel en voegen een heerlijke complexiteit toe. AFDRONK : De afdronk is lang en verleidelijk, gekenmerkt door tonen van rode vruchten die bloeien, gevolgd door delicate hints van vanille. Deze laatste zoete adem laat een blijvende en aangename indruk achter.