Quinta do Tedo Tawny 20 Y
Quinta Do Tedo Tawny 20 Years is een viering van traditie en wijnbouwexpertise.
Het complexe aromatische profiel en de fluweelachtige textuur maken het een uitzonderlijke keuze voor kenners en portliefhebbers.
Of het nu voor een speciale gelegenheid is of om een moment van pure verwennerij te genieten, deze Tawny is een ideale metgezel die de rijkdom en diepte van het Portugese terroir oproept.
PROEFNOTITIES:
KLEUR: Mahonie met gouden tinten, wat duidt op de lange rijpingsperiode. Bij een lichte kanteling van het glas verschijnt er een kleurverandering aan de randen, wat wijst op zijn rijkdom en dichtheid.
NEUS: Indrukwekkende aromatische complexiteit met tonen van hazelnoten, jodium, noten en karamel. Subtiele hints van vanille en marsepein mengen zich met een uitgesproken leisteenachtige mineraliteit. Aanvullende aroma's van rozijnen, pruimen, gedroogde vruchten en vruchtenbrood volgen, samen met kaneel, geroosterde amandel en bittere chocolade.
MOND: Zacht en elegant. Deze Port biedt een intense structuur en grote complexiteit, perfect in balans. De resterende zoetheid accentueert de fruitige smaken met een zijdezachte en smeltende textuur.
AFDRONK: Aanhoudend, gekenmerkt door minerale tonen van de leisteengronden, vergezeld van aroma's van druif, jodium en gedroogde pruim.
Datasheet
- Land
- Portugal
- Age
- 20Y
- Volume
- 0.75
- Merk
- Quinta do Tedo
- Alcoholgraad
- 20°
Specifieke referenties
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Rebel Yell Tawny Port Finish 90 Proof
Rebel Yell was de eerste Amerikaanse distilleerderij die in 1910 tarwe verving door rogge om een Bourbon te creëren met een zoetere smaak en tonen van vanille en toffee. Vandaag wordt Rebel Yell onder licentie gemaakt in Heaven Hill, een van de oudste distilleerderijen van Kentucky, nog steeds volgens het originele recept waarmee het in 2011 een dubbele gouden medaille won op de San Francisco World Spirits Competition.
Dupont Calvados Original Blanc
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.