Datasheet
Specifieke referenties
PROEFNOTITIES:
NEUS: Tropisch fruit, groene appels, citrus en gekarameliseerde banaan.
SMAAK: Boterachtige perzikgebakjes met tropisch fruit, karamel, kaneel en vanille.
Wij verzamelen wilde planten uit de bergen rond de distilleerderij om deze buitengewone gin te maken.
Deze duurzaam geplukte planten gaan vers (niet gedroogd) in de distilleerketel, binnen enkele uren na het plukken. Ze worden zorgvuldig langzaam gedistilleerd om de delicate smaken in kleine batches naar boven te halen.
De snijpunten worden per batch bepaald, op basis van geur en smaak (nooit getimed of geautomatiseerd) alsof elke batch de eerste is, waardoor deze gin op een heel ander smaakniveau komt.
De kennis, ervaring en moeite die in elke fles gaan, is wat het zo speciaal maakt.
Wij zijn er dol op in een G&T gegarneerd met een partje grapefruit en een vers gescheurd takje basilicum. Of probeer het eens in een Tom Collins.
Geproduceerd in het hart van de beroemde Buffalo Trace-distilleerderij in Kentucky, is Sazerac Rye een levendig eerbetoon aan de geschiedenis van Amerikaanse whiskey en de legendarische Sazerac-cocktail. Geworteld in de rijke traditie van het New Orleans van de 19e eeuw, belichaamt deze straight rye whiskey zowel de elegantie van erfgoed als de kracht van tijdloos vakmanschap. Gerijpt gedurende 6 jaar, is Sazerac Rye uitgegroeid tot een onmisbare drank in cocktailbars, geprezen om zijn aromatische complexiteit en zijn vermogen om zowel moderne creaties als tijdloze klassiekers te verheffen.
Er is geen whisky meer Iers dan Pot Still; daarom vindt Glendalough Distillery het passend om deze te laten rijpen in Ierse eik. Glendalough Distillery is er trots op een rol te spelen in de heropleving van het gebruik van Ierse eik voor het maken van whiskyvaten. Deze meest typisch Ierse whiskystijl, Pot Still, rijpt eerst in voormalige bourbonvaten en vervolgens in Ierse eik die is gekapt in de bergen rond de distilleerderij.
De assemblage van Gran Reserva 23 is de bron van de complexe aroma's die u bij elke slok zult ontdekken. Tijdens het rijpingsproces hebben de aroma's de kans gehad om samen te smelten en te rijpen, waardoor een aromatisch profiel is ontstaan dat door rumkenners over de hele wereld wordt gewaardeerd.
PROEFNOTITTIES
NEUS Warme wijn en donkere chocolade
SMAAK Kruidige mede, cranberry en verse citrus in de vorm van grapefruit.
AFDRONK Lichte tannines en gesuikerde amandelen.
PROEFNOTITIES : NEUS: zoet met rijke aroma's van karamel en vanille, licht rokerig. SMAAK : verleidelijk met tonen van boterkaramel, mout, citrus en een goed aanwezige turf. AFDRONK : Aanhoudende rook, met toetsen van vanille en gele vruchten.
Deze oude rum van 7 jaar oud, gerijpt in de omstandigheden van een hygrometrisch klimaat en tropische hitte, is de Savanna die het meest wordt beloond op de internationale wedstrijden. Een grote klassieker voor alle liefhebbers van ronde en zoete sterke dranken en een veilige gok voor degenen die het willen leren.
Promotie ook geldig op (mix mogelijk)