

Datasheet
Specifieke referenties
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twaalf jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 25% nieuw.
We mogen dit geen Canadese whisky noemen op het etiket (of in geschrift) omdat het buiten Canada heeft gerijpt, MAAR het is een maïswhisky (met 5% rogge) die in Canada is gedistilleerd - vandaar dat 'Product of Canada' op het etiket staat. Verwarrend, niet?Sommige van de beste maïswhisky's ter wereld komen uit Canada, en ik ben erg blij dat we deze in onze Boutique-y collectie hebben. Op ons etiket staat ons compliance team, of de 'Fun Police' zoals ze intern genoemd worden...|DEGUSTATIEKAART|• NeusLicht en boterachtig, met verse pruimen en bramen. Ook tonen van hazelnoot en leer.• MondHelder, zoet en romig met veel bittere vanille en sappige Victoria pruimen. Houtkruiden met wat peper in de afdronk.