Sinds 1894 distilleren wij onze whisky in de Knockdhu Distilleerderij, gelegen in het dorp Knock in Aberdeenshire. "anCnoc", Gaelic voor "de heuvel", ontleent zijn naam aan Knock Hill, die uitkijkt over onze distilleerderij. Wij staan fier voor ambachtelijk vakmanschap: onze Highland Single Malt Whisky wordt met minimale automatisering geproduceerd, waarbij we vertrouwen op de vaardigheden van onze mensen. Want zo hoort whisky gemaakt te worden.
Deze Highland Single Malt Whisky heeft 16 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten ex-bourbonvaten, wat zorgt voor een langdurige, zoete afdronk met tonen van vanille en kokos.
PROEFNOTITIES
NEUS : Een explosie van frisse appels, gekruide vanille en rijke karamel
SMAAK: Rijke toffee-appels, sinaasappelcitrus en zoete honing
Datasheet
Specifieke referenties
PROEFNOTITIES
KLEUR Zacht amber met een lichte gele zweem.
NEUS Zacht, zeer aromatisch met een vleugje honing en citroen op de voorgrond.
SMAAK Zoet in aanzet met een aangename fruitigheid en een lange, zachte afdronk. Licht maar complex, zacht maar uitdagend.
Sinds 1894 produceren wij onze whisky in de Knockdhu-distilleerderij, gelegen in het dorp Knock, in Aberdeenshire. In het Gaelic betekent "Knock" "heuvel", en anCnoc ontleent zijn naam aan Knock Hill, die uitkijkt over onze distilleerderij.
Trouw aan vakmanschap en traditioneel kunnen, wordt onze Highland Single Malt Whisky geproduceerd met zeer weinig automatisering, dankzij het talent van onze ambachtslieden. Want zo hoort whisky te worden gemaakt.
Deze Highland single malt heeft 10 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten die eerder bourbon hebben bevat, voor een uitgebalanceerde, zachte en rokerige afdronk.
Black cane maakt deel uit van het DNA van Bologna, een ras dat door distilleerders wordt vergeten.
De cuvée Old Black Cane is 3 tot 6 jaar gerijpt.
Wordt droog gedronken, met of zonder ijs.