

Een geniale whisky expressie zoals we dat graag zien en vooral proeven. De Glencadam Single Cask Whisky rijpte enkel op Cask 179 en kon niet meer puur gebotteld worden. Na de rijping op één enkel vat niet gekoeld gefilterd de fles in zonder enige kleuring of aanlenging. Iets wat de echte bourbon liefhebber werkelijk zal doen water tanden. Een onwaarschijnlijk fijne dram met een goddelijke smaak. Deze Highland Glencadam werd persoonlijk geselecteerd door Premium Spirits en verscheen in een genummerde oplage. Het vat werd persoonlijk ter plaatse geselecteerd na een grondige analyse.
Een geniale whisky expressie zoals we dat graag zien en vooral proeven. De Glencadam Single Cask Whisky rijpte enkel op Cask 179 en kon niet meer puur gebotteld worden. Na de rijping op één enkel vat niet gekoeld gefilterd de fles in zonder enige kleuring of aanlenging. Iets wat de echte bourbon liefhebber werkelijk zal doen water tanden. Een onwaarschijnlijk fijne dram met een goddelijke smaak. Deze Highland Glencadam werd persoonlijk geselecteerd door Premium Spirits en verscheen in een genummerde oplage. Het vat werd persoonlijk ter plaatse geselecteerd na een grondige analyse. Het resultaat is een zalige zachte fijne bourbon expressie. Zachte tonen van vanille en subtiele hout toets. Ideaal met enkel druppels zuiver water waardoor er veel meer smaken vrij komen, aan u om de dosering te bepalen.
Datasheet
Specifieke referenties
Rebel Yell was de eerste Amerikaanse distilleerderij die in 1910 tarwe verving door rogge om een Bourbon te creëren met een zoetere smaak en tonen van vanille en toffee. Vandaag wordt Rebel Yell onder licentie gemaakt in Heaven Hill, een van de oudste distilleerderijen van Kentucky, nog steeds volgens het originele recept waarmee het in 2011 een dubbele gouden medaille won op de San Francisco World Spirits Competition.
De zoektocht van meester-distilleerder Billy Walker naar het ongewone leidde hem naar de bergen in het noordoosten van Hongarije, naar het Zemplén-bos. De rotsachtige vulkanische bodem, samen met het koudere klimaat en de hogere ligging betekent dat de bomen in deze regio zeer langzaam groeien, waardoor het eikenhout een strakke korrel heeft - een wenselijke eigenschap voor het rijpen van sterke drank. Om te kunnen experimenteren met deze zeldzame eik, werden de vaten getoast en tot een gemiddeld niveau verkoold voordat ze onze complexe spirit bevatten. Als een van 's werelds eerste single malts afgewerkt in Hongaarse virgin oak (Quercus Petraea), verwacht u een aromatische, evenwichtige en wonderbaarlijk unieke whisky met een zijdezachte rijkdom.
gedroogd fruit met een zeer verfijnde eindnoot, met een amalgaam van evenwichtige en verfijnde tinten. Een sherry-achtige afdronk.