

Koval Wheat is een limited release Amerikaanse whisky geproduceerd in kleine batches met een 100% biologische tarwe mash bill. Deze whisky is een eerbetoon aan de traditie van de Amerikaanse tarwewhisky, maar onderscheidt zich van de rest van het Koval-assortiment door het hoge alcoholgehalte. Hij rijpt in kleine nieuwe en verkoolde vaten en wordt gebotteld op 55% vol. zonder chill-filtratie.
Koval Wheat Bio Whiskey is een Amerikaanse whiskey die gestookt wordt in Chicago. KOVAL is van mening dat de beste sterke drank uit de beste ingrediënten moet komen. Ze gebruiken granen van biologische boerderijen in het Midwesten, ter ondersteuning van de lokale economie en duurzame landbouw. Alle enzymen en gist die bij de productie worden gebruikt, zijn ook niet-GMO. Alle producten worden gedistilleerd in eigen faciliteit. Hierdoor is het kopen van vooraf gemaakte gedistilleerde dranken vermeden. Het water - een essentieel ingrediënt in destillatie - komt uit Lake Michigan met behulp van een natuurlijke houtskool zuiveringsmethode. Koval Wheat Bio Whiskey is een unieke smaakbeleving: intens en zuiver vol karakter.
|DEGUSTATIEKAART|
• Mond
Krachtige zuren van pure chocolade en zoete tonen van vanille en karamel.
• Afdronk
Een zeer lange en frisse afdronk, met tonen van rood fruit.
Veroudering
Nieuwe Amerikaanse eiken vaten, geblakerd.
Datasheet
Specifieke referenties
De Tomatin 14 Year Old is zacht, glad en zoet, en profiteert van zijn verblijf in Tawny Port vaten die vroeger ongeveer 50 jaar port bevatten. Rijke maar evenwichtige aroma's van rode bessen, zoete honing en rijke toffee ontwikkelen zich tot aspecten van licht fruit en noten in de mond en een aanhoudende afdronk van zachte fruitsalade.
Het belangrijkste product van de Matusalem Rum familie, een origineel recept, waarin, sinds 1872, de Solera methode een complexiteit en zachtheid geeft, ideaal voor een nieuwe generatie van mixdranken.
Kentucky Straight Bourbon Whiskey is gerijpt in eiken vaten en is delicaat uitgebalanceerd met karamel en honing tonen. Ervaar deze ouderwetse bourbon met een vleugje zoet.