

Datasheet
Specifieke referenties
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twaalf jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 25% nieuw.
Met een mash bill van 100% gierst in combinatie met KOVAL's kenmerkende distilleertechniek ontworpen om de ware smaak van het graan te benadrukken, biedt KOVAL Millet whisky liefhebbers een single grain expressie met een echt unieke drinkervaring. Noten van noten en vanille bepalen het gehemelte, met een schone en heldere afdronk.
Een geweldige 8 jaar oude Single Malt Scotch Whisky. Het distillatieproces geeft de Darkness 8Y een uniek karaktervolle smaak en een complexe body. 8 jaar gerijpt in ex-bourbonvaten, die een zoete en romige textuur geven.De diepte en complexiteit van deze Single Malt wordt vervolgens aangevuld met maar liefst drie extra maanden rijping in op maat gemaakte ‘Oloroso Sherry Cask Octaves’.De sterke invloed van het sherryvat zorgt voor levendige aroma’s en smaken, een teken van karakter en zorgt voor een opmerkelijk ingewikkelde ervaring van intensiteit en diepte.