Penderyn Portwood, een single malt whisky gemaakt in Wales, dankt zijn naam aan het type vat waarin het wordt gerijpt; exportvaten. Eerder had de whisky meerdere jaren gerijpt in Amerikaans eikenhout. De geselecteerde vaten geven deze whisky rijke fruitige invloeden met duidelijke tonen van port.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Aroma's van gedroogd fruit, pure chocolade en veenbessen, met een vleugje geroosterd eikenhout dat samengaat met de droogheid van geroosterde hazelnoten.
SMAAK: Rijk en romig, met opkomende tonen van honing en kruiden.
AFDRONK: Zacht met milde tonen van eikenhout en honing die op de tong blijven hangen.
Datasheet
Specifieke referenties
Een geturfde single malt uit de Highlands, de whisky van het Schotse landschap uit de Hooglanden en eilanden. Al deze elementen zijn terug te vinden in de kunst van Murray Robertson, die de historische geologie van Schotland verkent en verbindt met de fauna, flora en alles wat het land, de mensen, de producten en natuurlijk whisky vormt.
YAMAZAKURA: Letterlijk "Kersenbloesem van de Bergen", belichaamt het de essentie van de natuurlijke schoonheid en de eeuwenoude vakmanschap van Japan. Deze blend is het resultaat van de harmonieuze combinatie van vier whisky's die zorgvuldig in bourbonvaten zijn gerijpt. Het profiel verleidt met een delicate zachtheid in de neus, een lichte en zijdezachte smaak en een heerlijk afgeronde afdronk. Een echte uitnodiging om de kunst van Japanse whisky in al zijn pracht te ontdekken. De set bevat een fles van 50cl en 6 herbruikbare stenen ijsblokjes. Deze natuurstenen, ideaal om uw whisky te koelen zonder verdunning, voegen een ecologische en verfijnde toets toe aan de proefervaring.
PROEFNOTITIES: KLEUR: Donker amber NEUS: Zoete honing en tropisch fruit, noten van kaneel en rijke karamel, delicate kampvuurrook. SMAAK: Gekarameliseerde appels omhuld met warme kruiden, diepe vanille, rijke, zoete en rokerige karakter. AFDRONK: Lang, houtrook, karamel, vanille.
Een volle whisky, gerijpt op Oloroso-vaten, wat hem een warme en zoete sherrysmaak geeft.
Aroma's van panettone en geconfijte limoen domineren, hoewel smaken van witte chocolade, citroentruffels en hazelnoot perfect in balans zijn in de mond. Zoete citrus komt terug in de afdronk met bloedsinaasappel vergezeld van hints van geroosterd eikenhout.
Etsu is in Hokkaido uitgewerkt volgens een geheim Aziatisch recept met verschillende Aziatische plantaardige ingre-diënten (bessen, paprika’s, thee en verse citrus van de Japanse eilanden) inclusief gele ‘yuzu’ die de gin domineert.