Datasheet
Specifieke referenties
Onze lichtste, meest verfijnde vodka, met een subtiele zoetheid. De lichtheid maakt hem ideaal om in de zomer van te nippen en de perfecte partner voor fruitige cocktails en verfrissende spritzjes.
Etsu Pacific Ocean Water Gin wordt gedistilleerd in de Asahikawa-distilleerderij op Hokkaido, het op één na grootste van de vier hoofdeilanden van de archipel, maar het op één na dunst bevolkte. Bronwater uit de bergen en zeewater uit de Stille Oceaan worden toegevoegd aan zorgvuldig geselecteerde planten zoals jeneverbes, bittere sinaasappelschil, zoethoutwortel, engelwortel en koriander om deze unieke gin te produceren, die de Japanse kust in een fles weet te vangen.
Geïnspireerd door de spectaculair ruige kustlijn waaraan onze distilleerderij op het Isle of Skye ligt, hebben we getemde zwaar gepekelde granen om een elegant ruige dram die kracht in balans brengt met verfijning om het bloemige, geurige karakter van onze whisky. Cnoc Na Mòine is gerijpt in Bourbon, Amerikaans Eiken Oloroso en Pedro Ximenez vaten. De sherry vaten in deze nieuwe release zorgen voor een zoetere, rijkere smaak en een donkerdere kleur De naam Cnoc Na Mòine betekent 'heuvel van turf'. turf' en is geografisch gelegen in Knoydart, die vanaf de distilleerderij te zien is aan de overkant van de Sound of Sleat. de distilleerderij.
Sortilège is een unieke mix van Canadese whisky en esdoornsiroop. Gemaakt uit de rijkdom en authenticiteit van het platteland van Quebec, biedt deze likeur de perfecte balans tussen de bedwelmende kracht van Canadese whisky en de karakteristieke smaak van esdoornsiroop, wat resulteert in een likeur van opmerkelijke verfijning.
Tomatin 12 Jaar Oud is een uitzonderlijke single malt, die de perfecte harmonie belichaamt tussen zachtheid en complexiteit.
Gerijpt in traditionele Schotse whiskyvaten, ex-Bourbon, en afgerond in Oloroso Sherry vaten, biedt deze Highland whisky een rijke en zijdezachte proefervaring.
Afkomstig uit het kristalheldere water van Alt-na-Frith, toont deze delicate en uitgebalanceerde malt het ambachtelijke vakmanschap van de Tomatin distilleerderij, opgericht in 1897.
Wij verzamelen wilde planten uit de bergen rond de distilleerderij om deze buitengewone gin te maken.
Deze duurzaam geplukte planten gaan vers (niet gedroogd) in de distilleerketel, binnen enkele uren na het plukken. Ze worden zorgvuldig langzaam gedistilleerd om de delicate smaken in kleine batches naar boven te halen.
De snijpunten worden per batch bepaald, op basis van geur en smaak (nooit getimed of geautomatiseerd) alsof elke batch de eerste is, waardoor deze gin op een heel ander smaakniveau komt.
De kennis, ervaring en moeite die in elke fles gaan, is wat het zo speciaal maakt.
Wij zijn er dol op in een G&T gegarneerd met een partje grapefruit en een vers gescheurd takje basilicum. Of probeer het eens in een Tom Collins.