De Penderyn-distilleerderij produceert bekroonde single malt whisky's en sterke dranken aan de voet van de prachtige heuvels van de Brecon Beacons in Zuid-Wales. Penderyn Madeira wordt gerijpt in voormalige bourbonvaten en vervolgens in oude Madeirawijnvaten om het zijn volledige karakter te geven.
PROEFNOTITIES
NEUS: Een klassieke en fruitige frisheid met aroma’s van karamel en druiven.
SMAAK : Levendig en verfijnd rond, met zoetheid die het heerlijke droge karakter in balans brengt.
AFDRONK : Noten van tropisch fruit, druiven en vanille.
Datasheet
Specifieke referenties
Sortilège is een unieke mix van Canadese whisky en esdoornsiroop. Gemaakt uit de rijkdom en authenticiteit van het platteland van Quebec, biedt deze likeur de perfecte balans tussen de bedwelmende kracht van Canadese whisky en de karakteristieke smaak van esdoornsiroop, wat resulteert in een likeur van opmerkelijke verfijning.
Deze 7 jaar oude Ierse Single Malt whisky van Glendalough in Wicklow werd gerijpt in Amerikaanse Bourbon-vaten en afgewerkt in Japanse Mizunara-vaten uit Hokkaido, in het vulkanische noorden van Japan. De Mizunara-vaten werden speciaal voor dit project op maat gemaakt door ervaren kuipers in Japan. De uitzonderlijke combinatie van Ierse whisky in Japanse houten vaten maakt het een zeer interessante whisky.
Een Single Malt uit de Highlands, McWarrior, een vastberaden strijder en avonturier bedacht door Charles Edward Stuart, de laatste van de Schotse dynastieke prinsen, de kleinzoon van Mary Stuart, die in 1745 een revolutie voerde om de kroon van Schotland en Engeland op te eisen. Simon Laurie, een van de beste hedendaagse Schotse kunstenaars van de Glasgow School of Art, is een vurig pleitbezorger van de Schotse cultuur en waarden. Onder deze bevinden zich Schotse whisky, maar ook de wijn uit het oude land en Schotlands historische bondgenoot, Frankrijk. Al deze kenmerken komen terug in zijn kunst.
Madrecuishe Maguey madrecuishe (madre-cuixe, madrecuixe) is een karwinskii-agave. Het groeit voornamelijk in droge klimaten en neemt meestal een hoge, cilindrische vorm aan. Vanwege de dichte kern van de agave en het lage watergehalte heeft mezcal gemaakt van maguey madre-cuishe over het algemeen een hoge mineraliteit met plantaardige en bloemige tonen.
Cihuatan 12 Jaar Cinabrio is een uitzonderlijke rum uit El Salvador, zorgvuldig gemaakt van suikerrietsiroop en melasse.
De naam, "Cinabrio," is geïnspireerd op cinnaber, een rood mineraal dat door de Maya's werd gebruikt om hun zonnegod, Kinich Ahau, te eren.
Deze rum heeft minstens 12 jaar gerijpt in de kelders van Licorera Cihuatan, in Amerikaanse eiken vaten die eerder bourbon bevatten.
De rijke geschiedenis en ambachtelijke productiemethode van deze rum maken het tot een ware viering van de Maya-cultuur en Salvadoriaans vakmanschap.
Elk batch streeft ernaar de vorige te overtreffen, en batch 10 is een waar toonbeeld van de kunst en het vakmanschap achter elke druppel van ons vloeibare goud. Om ons klassieke Sherry-profiel te verkrijgen, selecteerde Billy met de hand Pedro Ximénez- en Oloroso-vaten om te combineren met spirit die rijpt in rodewijnvaten en medium getoast/medium verkoold nieuw Amerikaans eikenhout. Het resultaat is een mooi gebalanceerde en complexe malt, met uitgesproken tonen van donker fruit en lagen van zachte, warme kruiden.