Nginious Smoked & Salted Gin

De slimme jongens achter nginious! Gin heeft een rokerige, zoute variant van hun uitstekende Zwitserse gin gecreëerd. Het bevat jeneverbes, bittere sinaasappelen, kweeperen, gember en koriander, alsmede koudgerookte kastanjes (gedurende 40 uur) en een zeldzaam gerookt steenzout.

Zoals alle nginious! Gins, is de Smoked & Salted Gin in aparte batches gedistilleerd en vervolgens geblend. Afzonderlijk van de jeneverbes hebben we bittere sinaasappels, kweeperen, koriander en gember gedistilleerd.

De echte verrassing is echter het gebruik van gerookte kastanjes in een eigen batch. Zij geven de gin zijn unieke rokerige smaak, zonder te overheersen. Voor de laatste verfijning van deze blended gin wordt een zeldzaam gerookt steenzout uit de Zwitserse Alpen, de "Sel à l'Ancienne", toegevoegd.

BOTANISCHE ASPECTEN

Jeneverbes, bittere sinaasappelen, kweeperen, koriander, gember, kastanjes, rook en zout.

ROKEN

Vóór de maceratie werden de kastanjes gedurende 40 uur intensief koud gerookt. Zij verlenen de nginious! Smoked & Salted Gin zijn speciale rokerige smaak.

|DEGUSTATIEKAART|

Neus
Gebarsten zwarte peper, pinda's en gerookte zeeduivel met een hint van sinaasappel en koriander.

Mond
Een beetje meer jeneverbes, dennen en eikenhout, lip-smacking gezouten, voornamelijk hartig maar met vleugjes gezouten karamel.

Afdronk
Zilt, zilte jeneverbes en gemengde schillen.

MH3349

Datasheet

Land
Zwitserland
Volume
0.5
Merk
Nginious!
Alcoholgraad
42°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.