Penderyn Legend

The Red Dragon is the national flag of Wales and the Royal Welsh badge bears the moto ‘Y ddraig goch ddyry cychwyn’, which translates as ‘The red dragon inspires action’. It features in ancient Welsh tales and was the battle standard of legendary Welsh princes. Welshman Henry Tudor took the flag to Bosworth, where, in 1485, he became the last king of England to be crowned on the battlefield.

De rode draak is de nationale vlag van Wales en het Koninklijke Welshe insigne draagt het moto "Y ddraig goch ddyry cychwyn", wat zich laat vertalen als "De rode draak zet aan tot actie". De draak komt voor in oude Welshe verhalen en was de strijdstandaard van legendarische Welshe prinsen. De Welshman Henry Tudor nam de vlag mee naar Bosworth, waar hij in 1485 de laatste koning van Engeland werd die op het slagveld werd gekroond.

|DEGUSTATIEKAART|

Neus
Aroma's van verse appels en citrusvruchten vermengen zich met cream fudge en sultana rozijnen om een complexe maar frisse, schone en goed gebalanceerde whisky te creëren.

Mond
Ongelooflijk zacht en zowel vers als rijk gedroogd fruit in overvloed. Delicaat en zoet in de mond met slechts een vleugje bitterheid om verfrissend te blijven.

Afdronk
Een lange afdronk van Madeira cake en sultana's.

MH1532

Data sheet

Country
Wales
Littering
0.7
Brand
Penderyn
Alcohol level
41°

Specific References

chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.