That Boutique - Y Puni Batch 1 - 4 Y

Onze eerste Italiaanse whisky, en nog een gloednieuw label uit de pen van Emily Chappell, PUNI is ook de eerste Italiaanse whisky distilleerderij. De spirit vloeide voor het eerst uit hun Schotse koperen distilleerketels in 2014. Een 4 jaar oude, gebotteld op 47,3% alcohol.

Onze eerste Italiaanse whisky, en een ander gloednieuw label uit de pen van Emily Chappell, PUNI is ook de eerste Italiaanse whisky distilleerderij. Spirit voor het eerst stroomde uit hun Schotse koperen pot stills in 2014 Een 4 jaar oud, gebotteld op 47,3% abv. Puni produceert malt whisky, maar gemoute gerst is slechts een van de drie granen in het recept. De andere twee zijn gemoute rogge, en gemoute tarwe. Sinds 2016 produceren ze ook spirit van 100% gemoute gerst. Deze release maakt gebruik van hun drie mout mashbill, en is gerijpt in een ex-bourbon vat en afgewerkt in een Pinot Noir vat, dat kan verhogen de fruitigheid, frisheid en soms een brengt een beetje droogheid aan de whisky

|DEGUSTATIEKAART|

Neus
Lichte bessenfruitigheid: aardbei, framboos, rode bes. Boterige vanille, met een vleugje groene banaan, en ook kokosnoot.

Mond
Romige moutigheid, vanille, zoetigheid van snoepjes: schuimgarnalen en bananen, aardbeien Chewits, en een vleugje witte chocolade.

MH3261

Datasheet

Land
Italië
Age
4Y
Volume
0.5
Merk
That Boutique Y
Alcoholgraad
47.3°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.