Calle 23 Tequila Reposado

De whisky werd meer dan 45 jaar geleden gedistilleerd, bijna 80 jaar nadat onze distilleerderij werd opgericht, en heeft zijn hele rijping doorgebracht in handgeselecteerde traditionele eiken Hogshead vaten - wat de whisky een uiterst karakteristieke en luxueuze smaak geeft.

Onze laatste release, Warehouse 6 Collection- 1976, werd onlangs bekroond met Gold Outstanding op de International Wine & Spirit Competition 2022 - met de hoogst mogelijke score, 99, en won vervolgens de Trophy in de Single Malt Scotch Whisky 26 jaar en ouder categorie. Slechts twee andere whisky's in de competitie behaalden een score van 99, waaronder onze Tomatin Legacy.

Elke expressie van onze Warehouse 6 Collection is een eerbetoon aan de Tomatin ambachtslieden die al generaties lang de bewaarders zijn van uitzonderlijke Scotch. Het jaar 1976 is niet anders en net als de voorgaande luxe whisky's in de serie, waaronder 1971, 1972, 1975, 1977 en 1978, wordt elk van de 350 flessen gedecanteerd in een prachtige, handgeblazen Glencairn Crystal karaf met unieke koperen decoratie. Deze luxe fles wordt gepresenteerd met twee glazen, een massief koperen stop, samen met een genummerd certificaat met vermelding van de opmerkelijke reis van de whisky.

Het jaar 1976 mag dan het einde betekenen van deze uitzonderlijke collectie whisky's, Tomatin zal hun bekroonde single malt nog generaties lang laten rijpen in Warehouse 6.

|DEGUSTATIEKAART|

In perfecte harmonie houden aroma's van aardbeienlikeur, tropisch fruit en geroosterde kokosnoot het midden met een exotisch kruidig karakter om de unieke smaak te definiëren. Gouden siroop en marsepein dragen bij aan de complexiteit en ontwikkelen zich tot rijke chocolade, koffie en bruine suiker in de mond. De exotische specerijen komen opnieuw naar voren met een lange, verfijnde, aanhoudende afdronk.

TEQ012

Datasheet

Land
Mexico
Volume
0.7
Merk
Calle 23
Alcoholgraad
40°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.