

De whisky werd meer dan 45 jaar geleden gedistilleerd, bijna 80 jaar nadat onze distilleerderij werd opgericht, en heeft zijn hele rijping doorgebracht in handgeselecteerde traditionele eiken Hogshead vaten - wat de whisky een uiterst karakteristieke en luxueuze smaak geeft.
Onze laatste release, Warehouse 6 Collection- 1976, werd onlangs bekroond met Gold Outstanding op de International Wine & Spirit Competition 2022 - met de hoogst mogelijke score, 99, en won vervolgens de Trophy in de Single Malt Scotch Whisky 26 jaar en ouder categorie. Slechts twee andere whisky's in de competitie behaalden een score van 99, waaronder onze Tomatin Legacy.
Elke expressie van onze Warehouse 6 Collection is een eerbetoon aan de Tomatin ambachtslieden die al generaties lang de bewaarders zijn van uitzonderlijke Scotch. Het jaar 1976 is niet anders en net als de voorgaande luxe whisky's in de serie, waaronder 1971, 1972, 1975, 1977 en 1978, wordt elk van de 350 flessen gedecanteerd in een prachtige, handgeblazen Glencairn Crystal karaf met unieke koperen decoratie. Deze luxe fles wordt gepresenteerd met twee glazen, een massief koperen stop, samen met een genummerd certificaat met vermelding van de opmerkelijke reis van de whisky.
Het jaar 1976 mag dan het einde betekenen van deze uitzonderlijke collectie whisky's, Tomatin zal hun bekroonde single malt nog generaties lang laten rijpen in Warehouse 6.
|DEGUSTATIEKAART|
In perfecte harmonie houden aroma's van aardbeienlikeur, tropisch fruit en geroosterde kokosnoot het midden met een exotisch kruidig karakter om de unieke smaak te definiëren. Gouden siroop en marsepein dragen bij aan de complexiteit en ontwikkelen zich tot rijke chocolade, koffie en bruine suiker in de mond. De exotische specerijen komen opnieuw naar voren met een lange, verfijnde, aanhoudende afdronk.
Datasheet
Specifieke referenties
AnCnoc 24 Years Old is gebotteld in zijn meest natuurlijke vorm - niet gefilterd of gekleurd, wat een lichte waas kan veroorzaken met water of als het bij een koude temperatuur is bewaard. Deze mist is een natuurlijk kenmerk van ongefilterde koude whisky.
Wij verzamelen wilde planten uit de bergen rond de distilleerderij om deze buitengewone gin te maken.
Deze duurzaam geplukte planten gaan vers (niet gedroogd) in de distilleerketel, binnen enkele uren na het plukken. Ze worden zorgvuldig langzaam gedistilleerd om de delicate smaken in kleine batches naar boven te halen.
De snijpunten worden per batch bepaald, op basis van geur en smaak (nooit getimed of geautomatiseerd) alsof elke batch de eerste is, waardoor deze gin op een heel ander smaakniveau komt.
De kennis, ervaring en moeite die in elke fles gaan, is wat het zo speciaal maakt.
Wij zijn er dol op in een G&T gegarneerd met een partje grapefruit en een vers gescheurd takje basilicum. Of probeer het eens in een Tom Collins.
Met een mash bill van 51% maïs en 49% gierst biedt KOVAL Bourbon een drinkervaring die evenwichtig, toegankelijk en ongeëvenaard is. De ongewone graancombinatie zorgt voor tonen van mangochutney en vanille in de mond, met een peperige karamelfinish.
Een unieke spirit die zowel gin- als whiskyliefhebbers verrukt. KOVAL Barreled Gin is gemaakt van hetzelfde gewaardeerde recept als de Dry Gin, maar met een nieuw niveau van citrus, kruiden en lichte butterscotch zoetheid die afkomstig zijn van de rijping in een KOVAL whiskey vat. KOVAL Barreled Gin is fris genoeg om puur te drinken, of als een nieuwe laag van diepte in klassieke cocktails zoals een Old Fashioned, Negroni of Gimlet.
Een toevoeging aan het Finlaggan-assortiment uit 2015, genaamd Eilean Mor (degenen onder u die de geografie van Islay kennen, zullen die naam kennen). Deze uitdrukking is gebotteld op een iets hogere sterkte dan andere Finlaggan-releases (uiteraard exclusief de Cask Strength). De whisky komt van een geheime distilleerderij op Islay - Het is een goed bewaard geheim welke...